Dit zijn hele Lekkere Crostini’s. 🥖 Crostini’s zijn dunne toastjes van stokbrood. Vooral heel erg geschikt als hapje of borrelhapje, maar je kan er natuurlijk ook gewoon een lunch van maken. 😍
Nadat je dit recept hebt gemaakt, zal je merken dat warme druiven ontzettend lekker zijn. En dan zit er ook nog eens gesmolten brie bij. Wij blijven van deze lekkere crostini’s eten! 🤤
Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pluk de druiven van de tros en was ze goed met water en dep ze een beetje droog. Leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en zeezout. Schud even goed door zodat alle kanten van de druiven bedekt zijn met olie. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 3
Snijd ondertussen het afgebakken stokbrood in dunne plakken. Doe op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de broodjes met olijfolie en smeer uit met een Siliconen Kwastje. Beleg vervolgens met plakken brie. Bak 7 minuten in de oven (ook 200 graden).
Stap 4
Doe de gebakken druiven op de crostini’s. Druppel op elke crostini een theelepel honing. Hak de walnoten en rozemarijn fijn. Maak de lekkere crostini’s ermee af en maak nog één keer op smaak met zeezout.
Ingrediënten
Voor 12 Lekkere Crostini’s
Crostini's
- 200 gram roombrie
- 10 theelepels honing
- 2 takken rozemarijn
- 1 afgebakken stokbrood
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 handje walnoten
- 1 tros rode druiven
- snuf zeezout
Benodigdheden
- bakpapier
- Siliconen Spatels