Ingrediënten
Voor 1 Luipaard Cake
Luipaard Cake
- 250 gram bloem
- 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 250 gram kristalsuiker
- 5 eieren (op kamertemperatuur)
- 3 theelepels cacao
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 vanilleboon
- ¼ theelepel zout
Benodigdheden
- 2 spuitzakken
- cakevorm 30 cm
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Ken je iemand die alleen maar luipaard prints in haar leven heeft? Dan moet diegene dit recept zien. Deze Luipaard Cake is super leuk om op tafel te zetten als er luipaard-print-fan op bezoek komt.
Dit recept en 49 andere onweerstaanbare recepten staan ook in kookboek ’50x onweerstaanbaar’
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2
Doe de roomboter en de suiker in de mengkom. Halveer de vanilleboon en schraap het merg eruit. Voeg het merg en het zout toe aan de kom. Mix het 5 minuten tot één geheel. Meng één voor één de eieren erdoor. Als alle eieren zijn opgenomen voeg je ook gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Meng dit tot een egaal cakebeslag.
Stap 3
Pak 2 schaaltjes. Doe in elk schaaltje drie eetlepels cakebeslag. Doe in één schaaltje één theelepel cacao en in de andere twee theelepels cacao. Meng beiden schaaltjes tot een bruin en donkerbruin beslag. Doe beiden in een aparte spuitzak. Knip een klein puntje eraf.
Stap 4
Vet de bakvorm niet in. Spuit onderbroken cirkeltjes donkerbruin beslag in de cakevorm. Houd de zijkanten vrij van het donkere beslag, dit is niet mogelijk als je het gewenste effect wil. Bak 2 minuten in de oven.
Stap 5
Vul de donkerbruine cirkeltjes met lichtbruin beslag. Zet weer 2 minuten in de oven.
Stap 6
Vul de rest van de cakevorm met normaal beslag. Strijk voorzichtig glad en bak 50 a 60 minuten in de oven. Je kan de cake controleren met een satéprikker. Prik in de cake en haal er weer uit. Natte satéprikker is nog even terug in de oven. Droge satéprikker is gaar!
Stap 7
Laat de cake volledig afkoelen in de cakevorm. De cake laat pas los wanneer hij goed afgekoeld is. Serveer eventueel met slagroom.