Luxe Kapsalon

By 20 januari 2020oktober 24th, 2020Diner

Ingrediënten

Voor 1 Luxe Kapsalon

Luxe Kapsalon
  • 3 bildstar aardappelen
  • 2 kippendijfilets
  • 2 cherrytomaten
  • 2 handjes jong belegen kaas
  • 1 handje luxe sla
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ komkommer
  • shoarmakruiden
  • sriracha saus
  • zout
Zelfgemaakte knoflooksaus
  • 1 flinke eetlepel mayonaise
  • 1 flinke eetlepel kwark
  • ½ teen knoflook
  • fijngesneden bieslook
Benodigdheden
  • 3 liter zonnebloemolie
  • keukenpapier
  • ovenschaal

Bereidingswijze

Niets lekkerder dan een heerlijk vette kapsalon in het weekend. Gewoon als avondeten of als snack nadat je bent wezen stappen. In beide gevallen lekker! Toch valt het achteraf toch altijd weer een beetje tegen en dan denk je. Kan dit niet beter? Als je dat weleens denkt, dan ben je nu op de juiste plek. Want met dit recept wordt deze kapsalon tot perfectie gemaakt!

Op zoek naar meer diner recepten? Klik hier of bekijk onze kookboeken. We hebben overigens sinds kort ook een boekenstandaard in onze shop. Handig om je boek open te houden tijdens het bakken.

Stap 1
Verhit de zonnebloemolie tot 140 graden in een pan (of zet de friteuse aan).

Stap 2
Was de bildstar aardappelen onder de kraan. Snijd friet van de aardappelen. Probeer ze allemaal even dik te snijden voor een gelijkmatige garing. Was de friet na het snijden onder een koude kraan. Dep de friet droog met een theedoek. Je kan daarna de friet 5 minuten voorbakken. Verwijder de friet uit de pan en dep droog met keukenpapier en laat afkoelen.

Stap 3
Snijd de kippendijen in kleine reepjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de kippendij-reepjes. Voeg direct shoarmakruiden toe. Bak tot de kip lekker knapperig is.

Stap 4
Snijd de rode ui in ringen, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in blokjes. Maak van de mayonaise, yoghurt, fijn geperste knoflook en fijngehakte bieslook een knoflooksaus door alles met elkaar te mengen.

Stap 5
Zet de grill van je oven op maximaal. Verhit de zonnebloemolie naar 170 graden. Bak hierin de friet goudkleurig. Laat uitlekken en doe het in een ovenschaal. Breng op smaak met zout. Rasp jong belegen kaas en verdeel de helft over de friet. Verdeel hierover de kippendijen en verspreid vervolgens de rest van de geraspte kaas over de kipshoarma. Zet de kapsalon 5 minuten onder de grill.

Stap 6
Maak de kapsalon af met luxe sla, rode uien, cherrytomaatjes, komkommer, sriracha sambal en zelfgemaakte knoflooksaus!

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!