Marry Me Truffel Risotto is zo goed, dat het een verlovingsring waard is. 😂
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de grote koekenpan en bak in olijfolie de ui glazig. Voeg knoflook, rozemarijn en tijm toe. Voeg na een minuut de risotto toe en bak zo’n 3 minuten mee. Blus af met witte wijn. Zodra het vocht elke keer opgenomen is voeg je keer op keer een schep bospaddenstoelen bouillon toe.
Stap 2
Bak de paddenstoelen in de kleine koekenpan met wat olijfolie.
Stap 3
Zodra je merkt dat de risotto nog een kleine bite heeft, voeg je truffeltapenade, gebakken paddenstoelen, de helft van de Parmezaanse kaas, roomboter, peper en zout toe. Roer goed door elkaar.
Stap 4
Serveer de ‘Marry Me Truffel Risotto’ met de resterende Parmezaanse kaas en basilicum.
Ingrediënten
Voor 2 personen
Marry Me Truffel Risotto
- 500 milliliter bospaddenstoelen bouillon
- 400 gram paddenstoelen (grof gesneden)
- 175 milliliter droge witte wijn
- 160 gram risottorijst
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 4 takken tijm (fijngesneden)
- 3 takken rozemarijn (fijngesneden)
- 2 takken basilicum
- 2 teentjes knoflook (gesneden)
- 2 theelepels truffeltapenade
- 1 gesnipperde ui
- 1 klontje roomboter
- olijfolie
- peper
- zout
Benodigdheden
- rasp