Marshmallow Brownies

By 16 september 2019 januari 31st, 2020 Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 1 tray brownies:

Marshmallow Brownies
  • 330 gram kristalsuiker
  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram patentbloem
  • 115 gram pure chocolade
  • 25 gram cacaopoeder
  • 4 jodenkoeken (bij voorkeur kaneel)
  • 2 eieren
  • 1 zak marshmallows
  • 1 eidooier
  • ¼ theelepel zout
  • roomboter om in te vetten
Benodigdheden
  • brownie vorm (27 x 17 cm)
  • bakpapier
  • gasbrander

Bereidingswijze

Nom nom nom… hier wil je toch meteen je tanden inzetten? In elke situatie is vers gebakken brownie niet te weerstaan. Laat staan als je het ook nog eens serveert met jodenkoeken en marshmallows.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een brownie vorm met op maat geknipt bakpapier.

Stap 2
Doe de roomboter en de chocolade in een kom en smelt het au bain-marie. Klop de eieren, suiker en de losse eidooier vijf minuten. Het mengsel zal nu luchtig ogen en licht van kleur zijn. Meng het chocolademengsel met het eimengsel totdat het één geheel is. Voeg zout, patentbloem en cacaopoeder toe en meng tot een beslag.

Stap 3
Giet de helft van het beslag in de brownie vorm. Strooi twee verkruimelde jodenkoeken en stukjes marshmallow over het beslag en verdeel daarna de rest van het beslag over de bakvorm. Bak de brownie in 35 a 40 minuten gaar.

Stap 4
Laat de brownie geheel afkoelen en snijd in gewenste porties. Plaats op elke brownie een marshmallow en brand deze voorzichtig met een gasbrander. Verkruimel opnieuw twee jodenkoeken en strooi over de bovenkant van de brownie.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!