Skip to main content

Marshmallow Chocolade Dip

By 16 april 2020oktober 8th, 2021Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 1 volle pan marshmallows

Marshmallow Chocolade Dip
  • 400 gram melkchocolade
  • 300 gram marshmallows
  • 200 gram café noir mini´s
Benodigdheden

Bereidingswijze

Heb jij weleens een marshmallow aan een stokje geregen en boven het kampvuur gehouden? Super kneuterig en gezellig natuurlijk. Je kan dat gevoel thuis nabootsen met deze Marshmallow Chocolade Dip. Ps. zet je geluid aan als je de video bekijkt. Dat gekraak van de marshmallows… Ga jij deze Marshmallow Chocolade Dip maken?

Dit recept vind je overigens ook in kookboek ’50x onweerstaanbaar’. Dit kookboek heeft 50 recepten die je echt allemaal wil maken. We hebben al meerdere mensen gehad die last kregen van keuzestress. Haha.

Stap 1
Smelt de melkchocolade au bain marie. Dit houdt in: een pan met bijna kokend water, een kom (of pannetje) die bovenop de pan past. Hierin doe je de chocolade. Door de indirecte hitte verbrandt de chocolade minder snel. Blijf er wel bijstaan. Als bijna alles gesmolten is haal je het van de hittebron en roer je het goed door tot alles gesmolten is.

Stap 2
Zet de grill van je oven op de maximale stand. Giet de gesmolten chocolade in de braadpan. Zet de marshmallows netjes naast elkaar in de chocolade.

Stap 3
Zet de pan ongeveer (!) 2 minuten onder de grill. Blijf erbij! Kijk door het raampje van je oven, want het kan hard gaan. Als de marshmallows bruin worden, direct uit de oven halen.

Stap 4
Zet de pan op tafel en serveer met café noir mini’s.