Skip to main content

McDonalds Apple Pies zijn er soms wel en soms niet. Daar zijn we klaar mee en daarom hebben we nu zelf het heft in eigen handen genomen. Zo maak je zelf thuis McDonalds Apple Pies, maar dan nog lekkerder!

Zie je elke keer die handige Siliconen Spatels voorbijkomen in onze video’s? Goed nieuws, want deze hittebestendige spatels kan je gewoon in huis halen in onze webshop. Daar vind je nog meer leuks, zoals kookboeken en superlekkere kruidenmixen.

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in hele kleine blokjes. Des te kleiner, hoe beter het bladerdeeg straks sluit. Knijp de citroen volledig uit boven de appelblokjes. Meng goed door elkaar.

Stap 2
Verwarm in een koekenpan wat roomboter. Bak op lage temperatuur de appeltjes. Voeg direct lichte basterdsuiker en kaneel toe. Na ongeveer een kwartier zijn de appelblokjes mooi zacht.

Stap 3
Verwarm in een pan 1 centimeter zonnebloemolie (of gebruik een friteuse). Verhit tot ongeveer 175 graden. Geen thermometer? Pak een klein stukje deeg en leg dit in de olie. Begint het te borrelen? Dan is de olie heet genoeg. Laat de olie ook niet té heet worden.

Stap 4
Haal het bladerdeeg zo laat mogelijk uit de vriezer. Snijd de plakken bladerdeeg één keer doormidden. Beleg één kant met anderhalf eetlepel appelblokjes. Maak de randen een klein beetje (!) vochtig met water. Vouw het bladerdeeg eroverheen en druk de randen aan met een vork.

Stap 5
Bak de McDonalds Apple Pies 1 minuut per kant.

Ingrediënten

Voor 12 Mini Apple Pies

McDonalds Apple Pies
  • 30 gram roomboter
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 3 eetlepels lichte basterdsuiker
  • 2 elstar appels
  • 1 citroen
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 1 theelepel kaneel
Benodigdheden