Skip to main content

Dit is pas een lekker dessert voor na het barbecueën! Meloen van de Barbecue met mascarpone en kandijkoeken is echt genieten. De watermeloen is fris, de mascarpone romig en de kandijkoeken knapperig. Dit past allemaal erg goed bij elkaar!

Nu je toch van plan bent lekker te gaan barbecueën, onze kruidenmixen komen uitstekend van pas op elke barbecue. Zo kan je kiezen uit Kan op alles, Frikandellen, Tex Mex, Hot & Spicy, Gyros, Shoarma, Koek- en Speculaas, Italiaans en onze nieuwste kruidenmixen Salty Lemon en Caribbean! Bekijk ze hier allemaal (inclusief bijbehorende recepten per kruidenmix)!

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’  waar ook deze Meloen in staat. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de barbecue naar ongeveer 180 graden. Heb je een gietijzeren rooster bij je barbecue? Gebruik deze dan. Zorg dat de kolen straks direct onder de watermeloen komen te liggen (dit heet in barbecuetaal ‘directe hitte’. ‘Indirecte hitte’ betekent dat je aan het barbecueën bent naast de kolen).

Stap 2
Snijd plakken van de watermeloen van ongeveer 2,5 centimeter dik. Gril de watermeloen aan twee kanten tot er grilstrepen zijn ontstaan (laat de watermeloen op dezelfde plek liggen voor het mooiste effect). Doe dit maximaal 4 minuten per kant. Roer ondertussen de mascarpone even goed door met een siliconen spatel, verkruimel de kandijkoeken en pluk wat topjes van de munt.

Stap 3
Snijd de ‘Meloen van de Barbecue’ in mooie porties. Serveer de watermeloen warm met een afgestreken bolletje mascarpone (gebruik hiervoor een ijslepel), verkruimelde kandijkoeken en de munt.

Ingrediënten

Voor 5 personen

Meloen van de Barbecue
  • 250 gram mascarpone
  • 5 takjes munt
  • 1 kleine watermeloen
  • 1 pak kandijkoeken
Benodigdheden