Ingrediënten
Voor 3 Taco Bowls:
Taco Bowls
- 150 gram geraspte kaas
- 50 gram roomboter
- 28 gram Tex Mex Kruidenmix
(1 theelepel achterhouden voor de guacamole) - 3 tortilla’s
- 2 kipfilets
- 2 kleine uien
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 liter water
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel olijfolie
Guacamole
- 3 eetlepels crème fraîche
- 3 theelepels gesneden bieslook
- 1 theelepel Tex Mex Kruidenmix
- 1 avocado
- 1/4 tomaat
Benodigdheden
- muffin bakvorm
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Hoe gaaf is dit? Mexicaanse Taco Bowls in een eetbaar bakje van tortilla! Met deze Mexicaanse Taco Bowls ga je hoe dan ook de show stelen aan de eettafel. Iedereen zal aan je vragen hoe je dit hebt gemaakt. Het is aan jou om het te verklappen, of toch niet?!
Op zoek naar meer Tex-Mex recepten? Bekijk onze recepten online of haal onze kookboeken in huis. Tex Mex kruiden kan je natuurlijk in de supermarkt kopen, maar onze eigen kruidenmixen zijn natuurlijk het allerlekkerst. Je vindt de Tex Mex Kruidenmix in onze shop!
Taco Bowls
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2
Leg de muffin bakvorm ondersteboven op je werkbank. Vorm de tortilla’s in je handen tot een ‘bowl’ zodat de tortilla’s tussen de uitsteeksels passen. Door het vervolgens in te smeren met gesmolten roomboter en 5 minuten op 180 graden in de oven te verwarmen, worden de tortilla’s krokante taco bowls. Na het uit de oven nemen van de taco’s laat je de oven aan staan.
Stap 3
Kook de kipfilet gaar in kippenbouillon en scheur uit elkaar tot pulled chicken. Bak in een wok de uien en de paprika’s beetgaar. Voeg vervolgens de pulled chicken en de Tex Mex Kruidenmix toe. Meng het geheel goed en bak het 2 minuten. Vul de taco bowls en verspreid er geraspte kaas over. Zet opnieuw in de oven voor 5 minuten zodat de kaas lekker kan smelten. Ondertussen kan je de guacamole maken.
Guacamole
Stap 1
Verwijder de schil en de pit van de avocado. Prak de avocado fijn met een vork. Voeg fijngehakte tomaat en Tex Mex Kruidenmix toe. Meng dit goed door elkaar. Proef even en oordeel of je het nog op smaak wilt maken met bijvoorbeeld peper of zout.
Stap 2
Serveer de Mexicaanse Taco Bowls met de guacamole, losgeklopte crème fraîche en gesneden bieslook.