Mozzarella Gehaktballetjes

By 11 juni 2020juli 19th, 2020Diner, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor ongeveer 13 balletjes

Mozzarella Gehaktballetjes
  • 500 gram gehakt
  • 75 gram paneermeel
  • 13 mozzarella mini’s
  • 1 ei
  • 1 eetlepel groene verse pesto
  • 1 gesnipperde witte ui
  • 1 teen knoflook
  • olie om in te bakken
  • peper
  • zout
Pesto-mayonaise
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel groene verse pesto
  • 1 handje pijnboompitjes
  • 0,5 limoen
  • basilicum

Bereidingswijze

Zie je die mozzarella-sliert? Dat is toch puur genot, bij elk Mozzarella Gehaktballetje weer… Je serveert de Mozzarella Gehaktballetjes met zelfgemaakte pesto-mayonaise. Ga jij dit recept binnenkort maken?

Stap 1
Kneed het gehakt met ei, paneermeel, gesnipperde ui, verse pesto, knoflook, zout en peper. Maak gelijke balletjes. Voor een mooi resultaat weeg je het geheel en deel je het door 13. Weeg elk gehaktballetje om ze allemaal even groot te krijgen.

Stap 2
Druk met je duim een kuil in de gehaktballetjes. Doe er een mini mozzarella in en vouw weer dicht. Bak eerst op hoog vuur rondom bruin en laat vervolgens op lage temperatuur doorgaren. Ga ondertussen verder met de volgende stap.

Stap 3
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Meng in een schaaltje de pesto, yoghurt, mayonaise, en sap van de limoen. Decoreer de pestomayonaise met basilicum, pijnboompitjes en eventueel nog een beetje pesto als je dat nog over hebt.

Stap 4
Serveer de gehaktballetjes warm voor een overheerlijk mozzarellafestijn!

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!