Skip to main content
Nasi Loempia

Heb jij weleens een Nasi Loempia gegeten? Dit is werkelijk heerlijk! Wij zijn er dol op. Bij deze Nasi Loempia serveren wij chilisaus, maar je kan het ook serveren met pindasaus, een spiegelei en andere lekkere toppings.

In dit recept gebruiken wij onze heerlijke Nasi & Bami Kruidenmix. Deze kruidenmix is op smaak en kwaliteit gemixt. Je hoeft het alleen nog maar naar smaak te doseren. Met deze kruidenmix zet je dus nasi en bami in een handomdraai op tafel. Haal lekker in huis en maak deze week nog Nasi of deze Nasi Loempia.

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kippendijen in stukken zo groot als dobbelstenen. Pel en snijd de knoflook klein.

Stap 2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3
Verhit een scheut olie in een wok en bak de kip goudbruin. Komt er vocht vrij? Giet dit af – we willen bakken, niet koken!

Stap 4
Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee. Doe daarna de groenten erbij en wok ongeveer 10 minuten tot de groenten een lekkere bite hebben. Halverwege voeg je onze heerlijke Nasi & Bami Kruidenmix toe.

Stap 5
Voeg de gekookte rijst toe aan de wok. Schep goed door met een handige siliconen spatel. Proef en breng op smaak met extra kruidenmix en eventueel wat zout.

Stap 6
Verwarm de friteuse voor op 175 graden.

Stap 7
Klop het ei los. Haal de loempiavellen per twee stuks van de stapel. Laat deze plakken aan elkaar. Smeer de rechterkant met behulp van een kwastje in met losgeklopt ei. Leg twee nieuwe plakken op het ei. Zo heb je nu in totaal vier vellen aan elkaar vast geplakt. Verdeel een kwart van de nasi over de onderste helft van het loempiavel, en laat de randen vrij. Vouw het vel over de vulling, rol het één keer op en vouw daarna de zijkanten naar binnen. Druk voorzichtig wat lucht eruit. Bestrijk het resterende, nog niet opgerolde deel van het vel met losgeklopt ei. Rol de loempia verder strak op. Herhaal dit proces met de overige loempiavellen en de rest van de nasi.

Stap 8
Frituur de Nasi loempia’s in 5 minuten goudbruin (wij gebruikten een RVS schuimspaan om de loempia’s niet te laten drijven). Laat je ze wel drijven? Verleng dan de baktijd en draai halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 9
Serveer met chilisaus.

Ingrediënten

Voor 4 Nasi Loempia’s

Nasi
  • 225 gram nasi- of bamigroenten
  • 200 gram kippendijen
  • 125 gram (tover)rijst
  • 1 eetlepel Nasi & Bami Kruidenmix
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • zout (optioneel)
Bestel Nasi & Bami Kruidenmix
Loempia
  • 16 grote loempiavellen (ontdooid)
  • 1 ei
  • chilisaus
Optionele toppings
  • atjar tjampoer
  • bosui
  • gebakken uitjes
  • pindasaus
  • sambal
  • spiegeleieren
Benodigdheden
Handig om te hebben
Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!