Ingrediënten
Voor 1 Skyr-taart van 18cm doorsnede:
- 125 gram havermout
- 20 gram kokosolie
- 140 gram ontpitte dadels
- 750 gram Skyr Cranberry Framboos (wij gebruikten die van Lidl)
- 3 blaadjes gelatine
- 1 flinke hand huisgemaakte granola
- 2 handjes frambozen
- 3 eetlepels honing
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Ontbijten met Skyr-taart – Ontbijt jij ook wel eens met taart? Met deze Skyr-taart ontbijt je iedere dag verantwoord!
Ben je toch op zoek naar een ander recept? We hebbben er genoeg. Misschien niet zo gezond als deze Skyr-taart, maar wel net zo lekker. Je vind de recepten in onze kookboek ‘Alle 50 té lekkerrr’ en ’50x Onweerstaanbaar’. Beide boeken bevatten 50 unieke recepten. Er zit geen overlap tussen de boeken. Dus als je het eerste boek hebt uitgespeeld, dan kan je verder met de tweede!
Stap 1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Stap 2
Smelt de kokosolie in de magnetron.
Stap 3
Maal havermout fijn in een hakmachine.
Stap 4
Voeg dadels toe en ga door met malen. Voeg wat gesmolten kokosolie en honing toe en maal opnieuw.
Stap 5
Voeg huisgemaakte granola toe en meng goed door.
Stap 6
Pak de springvorm en bekleed de onderkant met bakpapier. Doe het bodemmengsel in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Stap 7
Verwarm de Skyr in een pan (niet te heet laten worden en absoluut niet laten koken, anders gaat het schiften!) en los hierin de gelatineblaadjes in op. Voeg ook de frambozen toe (vers of diepvries). Mocht je de taart wat zoeter willen, dan kan je in deze stap ervoor kiezen om suiker toe te voegen.
Stap 8
Giet de Skyr in de springvorm en laat even afkoelen. Zet de taart vervolgens minimaal 3 tot 4 uur in de koelkast en je kunt Ontbijten met Skyr-taart.