Skip to main content

Eieren in yoghurt?! Jazeker, deze Turkse Eieren heet eigenlijk Cilbir. Erg lekker en zelfs een beetje spicy. Voor Nederlanders misschien een vreemde combinatie, maar in Turkije is dit heel populair.

Vind je onze recepten leuk? Bekijk hier onze kookboeken.

Bereidingswijze

Stap 1
Doe Turkse Yoghurt in een diep bord. Sprenkel hier wat extra vierge olijfolie over. Pers een knoflook teen uit, of snijd fijn met een mes. Voeg toe. Was de buitenkant van de citroen en rasp de helft van de citroen boven de yoghurt (bewaar de citroen). Meng alles met een handige Siliconen Spatel.

Stap 2
Kook of pocheer de eieren. Het belangrijkste is dat de eieren zacht zijn van binnen. Leg ze in de Turkse yoghurt. Smelt de roomboter en voeg pikante paprikapoeder toe. Roer goed door en verdeel over de Turkse Eieren.

Stap 3
Besprenkel de Turkse Eieren met citroensap en chilivlokken. Maak het af met platte peterselie en een snuf zeezout.

Ingrediënten

Voor 1 persoon Turkse Eieren

Turkse Eieren
  • 200 gram Turkse yoghurt
  • 20 gram boter
  • 2 boterhammen
  • 2 streekeieren
  • 2 takken platte peterselie
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 knoflookteen
  • 1 snuf pikante paprikapoeder
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • snuf zeezout