Ingrediënten
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 100 gram suiker
- 100 milliliter water
- 100 milliliter melk
- 75 milliliter slagroom
- 14 Oreo koekjes (standaard verpakking in de supermarkt)
- 4 eieren
- mespunt zout
Benodigdheden:
- friteuse
- garde
- hakmolen
- keukenpapier
- spuitzak met kartelmondje
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Deze Oreo Churros zijn hemels! De koekjes zitten door het beslag en de vulling zit door de dipsaus.
Vind je dit recept leuk? Dan is ons kookboek ’50x Onweerstaanbaar’ misschien iets voor jou. Je vindt er dit recept, maar ook 49 andere onweerstaanbare recepten. Aanrader!
Stap 1
Draai de oreokoekjes los van elkaar. Schraap het witte gedeelte eraf en bewaar goed. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng de helft van de oreokruimels met de suiker en zet apart.
Stap 2
Breng in een pan boter, water, melk en zout aan de kook. Voeg de bloem toe en laat het deeg al roerend in circa 5 minuten garen. Maak je geen zorgen over de deegresten die aan de bodem blijven plakken, dit hoort zo. Laat iets afkoelen en roer één voor één de eieren erdoor. Als de eieren goed zijn opgenomen mag de rest van de oreokruimels door het beslag (houd één theelepel kruimels achter voor garnering).
Stap 3
Klop de slagroom lobbig. Prak de vulling van de oreo’s met een vork zodat je het goed kan mengen met de slagroom. Garneer de dipsaus met de theelepel kruimels die je had achtergehouden.
Stap 4
Verhit de olie tot 180 ºC. Schep het deeg in een spuitzak en spuit slierten deeg in de hete olie (let op! Dit is best een gevaarlijk werkje, ga veilig te werk! Voor minderjarigen is het aan te raden toezicht te hebben van ouders). Frituur de churros krokant en laat de Oreo Churros kort uitlekken op keukenpapier. Rol de churros direct na uitlekken door de oreosuiker. Serveer met de dipsaus!