Ingrediënten

Voor minimaal 20 stuks

Oreo Fudge
  • 397 gram gecondenseerde melk
  • 150 gram witte chocolade
  • 150 gram pure chocolade
  • 2 rollen oreo original
Benodigdheden
  • bakpapier
  • brownie vorm (27 x 17 cm)

Bereidingswijze

Deze Oreo Fudge is gewoon een must try! Super leuk als traktatie op je werk of gewoon voor thuis. Extra lekker met een kop koffie of thee ernaast. Het is een erg machtig recept, dus geniet van elke hap!

Stap 1
Neem de brownievorm en voorzie het van bakpapier op maat. Verdeel over de bodem van de vorm oreo’s. Als je dezelfde vorm als wij gebruikt, kan het zijn dat je wat oreo’s moet halveren om de gehele bodem te bedekken.

Stap 2
Smelt beide soorten chocolade apart van elkaar au bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, zet je de hittebron uit en roer je de helft van de gecondenseerde melk door de witte chocolade en de andere helft door de pure chocolade. Wanneer dit in beide kommen goed gemengd is stort je het over de bodem van oreo’s.  Je kan kiezen voor twee lagen over elkaar, maar ook voor een swirl. Schrik niet als de chocolade na toevoegen van de gecondenseerde melk stug wordt. Dat komt simpelweg omdat de chocolade door de temperatuur weer stolt. Hoe sneller je handelt, hoe makkelijker te bewerken.

Stap 3
Druk de overige koekjes erin en/of verkruimel de laatste koekjes en zet 4 uur in de koelkast. Ga je het de volgende dag pas eten? Dan kan je ervoor kiezen de volgende dag pas de oreo’s erop te doen. De oreo wordt anders ‘oud’.

Stap 4
Snijd in minimaal 20 blokjes. Het is een machtig recept.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!