Skip to main content

Pannenkoek Banaan Dippers

Ingrediënten

Voor 18 Pannenkoek Banaan Dippers

Pannenkoek Banaan Dippers
  • 200 milliliter halfvolle melk
  • 175 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 3 bananen
  • 1 ei
  • 0,5 theelepel zout
Extra's
  • stroop
  • hagelslag
Benodigheden

Bereidingswijze

Hoe beleg jij je pannenkoek het liefst? Heb je weleens een pannenkoek met banaan op? We hebben een leuke versie voor je: Pannenkoek Banaan Dippers. De bananen haal je door het beslag en bak je vervolgens in de roomboter. Soort gebakken banaan, maar dan anders! Aanradertje hoor.

Op zoek naar meer tussendoortjes? Klik hier of bekijk onze kookboeken. We hebben overigens ook een boekenstandaard in onze shop. Handig om je boek open te houden tijdens het bakken.

Stap 1
Maak een pannenkoekenbeslag van bloem, zout, ei en de helft van de melk. Dit doe je door simpelweg alles met elkaar te mengen. Wanneer alles goed met elkaar gemengd is kan je de rest van de melk toevoegen.

Stap 2
Ontdoe de bananen van hun schil. Halveer over de breedte en snijd vervolgens drie maal over de lengte. Houd de bolling van de banaan omhoog, dan heb je de minste kans dat de banaan tijdens het snijden breekt.

Stap 3
Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Voor de mooiste pannenkoeken laat je de pan goed heet worden (dit is vaak de reden waarom de eerste pannenkoek mislukt,  een hete pan gaat dit voorkomen). Verhit een klontje roomboter in de pan.

Stap 4
Pak een plakje banaan en dompel onder in het beslag. Bak het in de roomboter.

Stap 5
Serveer met stroop of iets anders lekkers!

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!