Ingrediënten
Voor 1 grote portie:
- 125 gram aardbeien
- 50 gram pure chocolade
- 50 gram melkchocolade
- 4 pannenkoeken
Bereidingswijze
Pannenkoek Tagliatelle is het beste van twee culinaire werelden: Pannenkoeken & Tagliatelle. Voeg ze samen en je hebt een feestje. Zeker als je het serveert met gesmolten chocolade en verse Hollandse aardbeitjes.
Vind je onze recepten leuk en ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor bij jou in de keuken? Overweeg dan eens om één of meerdere kookboeken van ons te bestellen. Je raakt niet uitgekeken. Beide boeken bevatten zoveel lekkere en creatieve recepten dat je spontaan keuzestress krijgt op welke pagina je gaat beginnen.
Stap 1
Spoel de aardbeien af onder de kraan, halveer ze en verwijder de kroontjes als je dit wenst.
Stap 2
Smelt de pure chocolade en de melkchocolade apart van elkaar. Au bain-marie is hiervoor de beste methode. Zet een pan met water op de hittebron en verhit tot het water bijna kookt. Plaats een hittebestendige kom op de pan en smelt hierin langzaam de chocolade.
Stap 3
Bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. In ons recept gebruiken wij een schudfles waarbij je alleen melk hoeft toe te voegen. Wij bakken onze pannenkoeken in roomboter aan beide zijden goudbruin.
Stap 4
Leg de pannenkoeken op elkaar en snijd er gelijkmatige ‘tagliatelle’ van. Echte Italiaanse tagliatelle is acht millimeter breed. Probeer deze breedte aan te houden. Hussel de tagliatelle door elkaar en leg als een vogelnestje op een bord. Verdeel de aardbeien over de Pannenkoek Tagliatelle en serveer met de gesmolten chocolade.