Ingrediënten
Voor 4 personen
Patatje Pizza
- 350 gram frito tomatensaus
- 150 gram geraspte mozzarella
- 9 plakken chorizo
- 1 kilo patat of friet
- 1 eetlepel Italiaanse Kruidenmix
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ eetlepel fijn zout
- ½ theelepel chilimix
- basilicum
Benodigdheden
- friteuse
- frituurvet
- springvorm
Bereidingswijze
Kan je niet kiezen tussen patat of pizza? Dit is de oplossing (tell sell-voice). Patatje Pizza. Draderige mozzarella, Italiaanse kruiden en veel meer lekkers. Niet gek hoor dit! Veel kook- en bakplezier!
Dit recept staat ook in ons tweede kookboek ’50 x onweerstaanbaar’ – Het kookboek waaruit je alle 50 recepten wil maken! Gesmolten chocolade, kaasslierten, druipende karamel… onweerstaanbaar! In dit boek vind je ook het recept voor Ferrero Rocher Mousse en M&M’s Schepijs. Ook de toppers Rolo Cheesecake, Licor 43 Sangria, Bugles Nachos en nog 45 andere recepten zijn van de partij in kookboek Sterke Recepten – 50x Onweerstaanbaar. Kookboek 1 ‘Alle 50 te lekkerrr’ en onze kookboekstandaard vind je ook in onze shop. Klik hier om naar onze shop te gaan.
Stap 1
Bak de patat zoals je gewend bent. Kijk anders op de verpakking voor instructies. De patat is naar ons idee het lekkerste als het lekker knapperig is.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gebakken patat in een kom en maak op smaak met paprikapoeder, Italiaanse Kruidenmix, chilimix en fijn zout. Hussel goed door.
Stap 3
Smeer de spring vorm of ovenschaal in met olijfolie. Dit voorkomt dat de mozzarella straks aan de ring vast gaat plakken. Doe de patat erin en verdeel de tomatensaus, mozzarella en de chorizo erover.
Stap 4
Zet de springvorm 8 minuten in de oven. Wanneer de mozzarella gesmolten is, is je patatje pizza gereed om aan te vallen! Garneer met basilicum.