0

Patatje Pizza

By 30 september 2019april 15th, 2020Diner, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Patatje Pizza
  • 350 gram frito tomatensaus
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 9 plakken chorizo
  • 1 kilo Franse friet
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½  eetlepel fijn zout
  • ½ theelepel chilimix
  • basilicum
Benodigdheden
  • friteuse
  • frituurvet
  • springvorm

Bereidingswijze

Kan je niet kiezen tussen patat of pizza? Dit is de oplossing (tell sell-voice). Patatje Pizza. Draderige mozzarella, Italiaanse kruiden en veel meer lekkers. Niet gek hoor dit!

Stap 1
Bak de patat zoals je gewend bent. Kijk anders op de verpakking voor instructies. De patat is naar ons idee het lekkerste als het lekker knapperig is.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gebakken patat in een kom en maak op smaak met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, chilimix en fijn zout. Hussel goed door.

Stap 3
Als je een springvorm gebruikt, smeer hem dan in met wat olijfolie. Dit voorkomt dat de mozzarella straks aan de ring vast gaat plakken. Stort de patat in de springvorm. Verdeel de tomatensaus, mozzarella en de chorizo over de patatjes.

Stap 4
Zet de springvorm 8 minuten in de oven. Wanneer de mozzarella gesmolten is, is je patatje pizza gereed om aan te vallen!

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!