Dat moment dat je deze Pindakaas Lava Cakes open snijdt en de pindakaas als lava uit het cakeje loopt…
Ben je toch op zoek naar een ander nagerecht? Je vindt er heel veel in onze kookboeken.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Alle 50 té lekkerrr’

Bereidingswijze
Stap 1
Weeg alle ingrediënten af voor een goede voorbereiding.
Stap 2
Meng de pindakaas met één deel van de poedersuiker. De pindakaas wordt door de poedersuiker kneedbaar. Maak er bolletjes van, net iets kleiner dan een pingpongbal. Zet een uur weg in de vriezer.
Stap 3
Smelt de chocolade en de roomboter au bain-marie en doe in een beslagkom.
Stap 4
Voeg het andere deel van de poedersuiker, eiwitten, eidooiers en de bloem toe. Mix goed door elkaar.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 6
Pak een cupcake bakvorm en giet 2/3 van het beslag in de vormpjes. Plaats hierin de pindakaasballen en druk ze bijna onder het beslag. Voeg het resterende beslag toe zodra je de pindakaasballen hebt geplaatst.
Stap 7
Bak de lavacakes 12 a 14 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 8
Wacht even 2 minuten en haal ze uit de vorm.
Stap 9
Presenteer de Pindakaas Lava Cakes ondersteboven met poedersuiker en eventueel wat gehakte chocolade, vlokken of hagelslag. Snijd de cakes aan wanneer ze nog warm zijn.
Ingrediënten
Voor 8 lava cakes
Pindakaas Lava Cakes
- 225 gram chocolade puur
- 150 gram Calvé pindakaas
- 120 gram roomboter op kamertemperatuur
- 2x 100 gram poedersuiker
- 4 eidooiers
- 2 eiwitten
- 50 gram bloem
Benodigdheden
- cupcake bakvorm
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset