We noemen dit recept Pindakaas Soep, maar normaal gezien noemen ze dit ook weleens Pindasoep. Wij gaan voor sensatie en noemen het gewoon lekker eigenwijs Pindakaas Soep.
De soep is nog redelijk gezond ook. We maken de soep met onder andere zoete aardappel, wortel en (je verwacht het niet) banaan! Deze combinatie van ingrediënten maakt de soep lichtzoet. De toppings vinden wij erg belangrijk en maken deze Pindakaas Soep helemaal compleet. Naar eigen smaak kan je bepalen hoeveel je van de toppings toevoegd. Niks is fout! 🙂
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de zoete aardappel en snijd in dobbelstenen. Verwijder met een dunschiller de buitenkant van de wortel en snijd in plakjes. Pel de banaan en snijd ook in plakjes.
Stap 2
Snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflooktenen in plakjes. Snijd de schil van de gember en snijd ook in plakken. Verhit in een ruime pan olijfolie en voeg de gesnipperde sjalotten, knoflook en gember toe. Bak 3 minuten.
Stap 3
Doe de kerriepoeder, gemalen koriander en paprikapoeder erbij. Bak even kort zodat de smaken lekker loskomen. Voeg de kippenbouillon, zoete aardappelen, banaan, wortel en pindakaas toe. Breng het geheel aan de kook en zet de temperatuur lager. Zet de deksel op de pan en kook 15 minuten.
Stap 4
Voeg de kokosmelk toe. Zet de staafmixer in de soep (of gebruik een blender) en pureer tot een mooie soep. Voeg zout naar smaak toe.
Stap 5
Serveer de soep met taugé, frietchips, fijngesneden rode peper, gebakken uitjes, pinda’s en ringen bosui.
Ingrediënten
Voor 1,7 liter Pindakaas Soep
Pindakaas Soep
- 200 milliliter kokosmelk
- 200 gram vloeibare pindakaas
- 4 knoflooktenen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten
- 2 zoete aardappelen
- 1 centimeter gember
- 1 liter kippenbouillon
- 1 geelgroene banaan
- 1 theelepel gram gemalen koriander
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 wortel
- zout (naar smaak)
Topping
- rode peper
- bosui
- frietchips
- gefrituurde uitjes
- pinda’s
- taugé
Benodigdheden
- blender of staafmixer
- Siliconen Spatels