Skip to main content

Bij barbecueën denken veel mensen meteen aan vlees, maar je kunt ook prima pizza’s maken van de barbecue met behulp van een pizzasteen. Met deze BBQ Chicken versie blaas je iedereen omver! Dit recept vind je ook in ons kookboek ’50x Onweerstaanbaar’.

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de keukenmachine met deeghaak op een rustige stand draaien. Giet het zout en het water in de mengkom. Voeg vervolgens 1/3 van de bloem toe. Als dat is opgenomen kan de gist en de olijfolie erbij. Is dit goed gemixt? Dan kan je de rest van de bloem toevoegen. Kneed het deeg minimaal vijf minuten. Maak een theedoek vochtig en leg over de mengkom. Zet de mengkom weg op een warme plek. Laat het deeg minimaal een uur rijzen. Heb je de tijd, dan is 4 tot 8 uur rijzen bij kamertemperatuur helemaal top! Ga ondertussen alvast verder met de volgende stap.

Stap 2
Kook de kipfilet in circa 10 minuten gaar in kokend water. Laat wat afkoelen en scheur de kipfilet dan in kleine stukjes. Maak op smaak met twee eetlepels barbecuesaus. Snijd de paprika in ringen en verwijder de zaadlijsten. Verwijder de schil van de rode ui en snijd in ringen. Zet de rest van de ingrediënten klaar om de pizza te beleggen.

Stap 3
Haal het deeg uit de mengkom. Verdeel in twee delen en plaats het op een schoon oppervlak met een fijn laagje bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot een diameter van 30 centimeter. Smeer de pizza’s in met de resterende barbecuesaus. Beleg vervolgens op deze volgorde: peper, zout, paprika, rode ui, mais, pulled chicken en geraspte mozzarella.

Stap 4
Leg een drietal aanmaakblokjes op het onderste rooster. Steek de aanmaakblokjes aan en zet daarop de brikettenstarter met briketten. Wacht ongeveer 15 minuten en stort vervolgens de briketten in de rondte aan de buitenkant van de barbecue. Zorg ervoor dat het gedeelte onder de pizzasteen vrij is van briketten. Plaats de deksel op de barbecue en verhit tot minimaal 275 graden.

Stap 5
Gaar de pizza acht minuten op de pizzasteen. Wij adviseren een stukje bakpapier op maat te knippen en tussen de pizza en de pizzasteen te leggen. Dit is makkelijker met verplaatsen van de pizza.

Ingrediënten

Voor 2 pizza’s:

Pizzabodem
  • 250 gram patentbloem
  • 150 milliliter water
  • 8 gram olijfolie
  • 6 gram zout
  • 3,5 gram gist
Topping
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 10 eetlepels barbecuesaus (niet op mayonaisebasis)
  • 2 kipfilets
  • 2 handjes mais
  • 1 paprika groen
  • 1 rode ui
  • peper
  • zout
Benodigdheden
  • aanmaakblokjes
  • briketten
  • keukenmachine met deeghaak
  • SterkInDeKeuken Koksmes
  • weber master touch premium
  • weber pizzasteen