Ingrediënten
Voor 12 Pizza Dip Rolls:
Pizza Dip Rolls
- 200 gram champignons
- 150 gram pizza kaas
- 6 plakken truffelsalami
- 5 eetlepels frito tomatensaus
- 1 groot plak bladerdeeg
- 1 eetlepel Italiaanse Kruidenmix
- 1 eigeel
- peper
- zout
Dipsaus
- 100 gram kwark
- 100 gram mayonaise
- 2 tenen knoflook
- 1 handje bieslook
Benodigdheden
- bakpapier
- keukenpapier of borsteltje
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Pizza-ingrediënten en bladerdeeg gaan perfect samen. Heb je het weleens geprobeerd? Maak anders eens deze Pizza Dip Rolls. Je belegt bladerdeeg met de ingrediënten, rolt het op en bakt het af in de oven. Extra lekker met de dipsaus waar we bekend om staan!
Klik hier voor onze kookboeken of kookboekstandaard!
Pizza Dip Rolls
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Afspoelen met water is een no go! Snijd de paddenstoelen in gelijke plakken en bak ze in wat olijfolie gaar.
Stap 2
Leg het bladerdeeg op een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld een snijplank. Verdeel de frito tomatensaus over het bladerdeeg met behulp van een lepel. Breng de pizza op smaak met zout, peper en Italiaanse Kruidenmix.
Stap 3
Verdeel de gebakken champignons over de pizza. Zes plakken in de bovenste rij, vijf in de middelste rij en zes in de onderste rij. Neem de plakken truffelsalami en verspreid over de pizza. Doe hetzelfde met de geraspte kaas.
Stap 4
Rol het bladerdeeg voorzichtig op zonder te veel aan te drukken. Het gevaar bestaat dat de champignons door het bladerdeeg gaan steken. Probeer dit te voorkomen. Snijd de pizzarol in plakken van twee centimeter. Leg op de bakplaat en vorm het weer tot een mooie ronde vorm. Smeer met behulp van een kwastje in met eigeel. Bak de pizza dip rolls 18 minuten in de oven. Maak ondertussen de saus in de volgende stap.
Dipsaus
Stap 1
Meng de mayonaise en de kwark. Meng dit goed met geperste knoflook en fijngesneden bieslook.
Stap 2
Serveer de pizza dip rolls met de zelfgemaakte dipsaus.