Wij zijn dol op Pizzabroodjes. Altijd als we in de supermarkt langs de bakkerij lopen trekken onze ogen toch echt naar die heerlijk uitziende pizzabroodjes.
Wist je dat je dit eigenlijk heel makkelijk zelf kan maken? Wij gebruiken een afgebakken ciabatta. Over de lengte doormidden snijden, besmeren met zelfgemaakte pizzasaus en daarna beleggen met de topping die jij wil.
In dit recept gebruiken wij onze eigen Italiaanse Kruidenmix. Je verwacht het niet, maar je gaat het verschil echt proeven. Die van ons is echt op smaak en kwaliteit gemixt. Stiekem hebben we een klein pitje en gember toegevoegd. Dit maakt hem zoveel lekkerder dan alle Italiaanse kruidenmixen uit de supermarkt. Nog mooier: in verhouding is het ook nog eens goedkoper. Dus: lekker in huis halen!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2
Pel en snipper de sjalot. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de pitjes. Snijd daarna in blokjes. Verwarm in een sauspan de olijfolie. Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe. Fruit 2 minuten op lage temperatuur aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut door. Voeg peper, zout, suiker, tomaat en onze heerlijke Italiaanse Kruidenmix toe. Laat 5 minuten pruttelen zodat je een mooie tomatensaus voor pizza’s krijgt.
Stap 3
Halveer de (afgebakken) ciabatta over de lengte. Doe je SterkInDeKeuken Keukenschort om ter bescherming van je mooie kleer. Verdeel de saus over de ciabatta. Strooi er geraspte mozzarella over en top af met olijfringen, plakjes salami en blokjes paprika. Bak de Pizzabroodjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Ingrediënten
Voor 2 grote pizzabroodjes (of 4 kleine)
Pizzabroodjes
- 150 gram geraspte mozzarella
- 4 plakken salami
- 1 (afgebakken) ciabatta
- 1 handje zwarte olijven
- ¼ groene paprika
Pizzasaus
- 120 gram tomatenpuree
- 3 tomaten
- 2 eetlepels Italiaanse Kruidenmix
- 2 knoflooktenen
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot
- peper
- zout