Poke Bowl

By 28 oktober 2021Diner

Ingrediënten

Voor 2 Poke Bowls

Poke Bowl
  • 250 gram sushi rijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
Toppings
  • 100 gram sojaboontjes (geblancheerd)
  • 4 blaadjes zeewier snacks
  • 2 kip krokant schnitzels
  • 2 eetlepels geroosterd zwart sesamzaad
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 1 bakje kiemgroenten
  • olijfolie
Sriracha Mayonaise
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel sriracha saus
Benodigdheden

Bereidingswijze

Zelf sushi maken is best veel werk! Persoonlijk vinden wij het veel makkelijker om een Poke Bowl te maken. Qua smaak verschilt het niet veel. Met dit recept zal je merken dat zelf Poke Bowl maken heel eenvoudig is. Je kunt de krokante kipschnitzels uiteraard ook vervangen voor verse zalm, tonijn of ander (vegetarisch) vlees. Ook de groenten kan je vervangen door alles wat jij lekker vindt.

Zet onze boeken of keukenhulpjes op je verlanglijst of geef het cadeau aan iemand die enthousiast wordt van onze recepten.

Stap 1
Maak sriracha mayonaise door de sriracha saus en mayonaise met elkaar te mengen. Zet in de koelkast.

Stap 2
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in blokjes. Snijd ook de komkommer in kleine blokjes.

Stap 3
Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat vermeld. Verhit de rijstazijn en laat de suiker en het zout hierin oplossen. Voeg toe aan de rijst en schep het goed door. Verdeel de rijst over de borden. Echt goede sushirijst is nog een beetje lauwwarm wanneer je het serveert.

Stap 4
Zet een koekenpan op de hittebron, verhit wat olijfolie en bak hierin de krokante kipschnitzels. Keer regelmatig om.

Stap 5
Serveer de sushirijst met sojabonen (koud of eventueel heel kort gekookt), blokjes mango, komkommer, kiemgroenten, zwart sesamzaad, geknipte norivellen en gesneden krokante kipschnitzels. Serveer de Poke Bowl met de sriracha mayonaise.