Skip to main content

Pom Pom Potatoes zijn heerlijke aardappelhapjes die wat weg hebben van Pom Tips, de chipjes die op frietjes lijken. De Pom Pom Potatoes zijn eigenlijk multifunctioneel. Je kan ze maken voor bij het avondeten, maar je kan ze ook als fingerfood serveren tijdens een borrel.

Voor dit recept heb je twee van onze kruidenmixen nodig: Kan op alles kruidenmix & Italiaanse Kruidenmix. Haal ze hier in huis! De kruidenmixen zijn op smaak en kwaliteit gemixt. De verpakkingen zijn tot 5x groter dan in de supermarkt. Dus naast een veel betere kwaliteit, is het ook nog voordeliger. Als kers op de taart: Wij betalen de verzending! 🙂

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de friteuse voor op 170 graden.

Stap 2
Schil de aardappelen. Verwijder een klein stukje van de onderkant zodat de aardappel netjes blijft liggen. Snijd ook van de linker- en rechterkant een klein stukje af. Leg aan de voorkant en achterkant eetstokjes neer. Dit zorgt er straks voor dat je de aardappel niet per ongeluk helemaal doorsnijdt.

Stap 3
Snijd de aardappels om de 2 millimeter in tot je de eetstokjes raakt. Draai de aardappel een kwartslag en doe dit nog een keer zodat het kruislings is ingesneden. Zorg dat je goed recht snijdt, want anders komen de ‘aardappelstokjes’ los.

Stap 4
Meng in een kom de bloem met pikante paprikapoeder, Kan op alles Kruidenmix en Italiaanse Kruidenmix. Paneer hier de aardappels in en zorg ervoor dat de aardappelstokjes een beetje open staan. Ga dus goed met de bloem tussen de aardappelstokjes.

Stap 5
Frituur de Pom Pom Potatoes 5 minuten. Bestrooi eventueel met een snufje zout.

Ingrediënten

Voor 10 Pom Pom Potatoes

Pom Pom Potatoes
Benodigdheden