Skip to main content

Potato Wedges in Kaassaus

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Potato Wedges
  • 6 takken tijm
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 kilogram aardappelen met rode schil
Kaassaus
  • 500 milliliter volle melk
  • 250 gram crème fraîche
  • 225 gram geraspte jonge kaas
  • 40 gram bloem
  • 40 gram roomboter
  • 1 jalapeño
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • zout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Potato Wedges in Kaassaus, heerlijk toch? Als je met een beetje fantasie naar het eindresultaat kijkt dan zie je de Potato Wedges echt badderen in de Kaassaus, haha.

Ga je dit recept maken, deel dan een foto met ons. Vinden we leuk! Toch op zoek naar een ander recept? In onze kookboeken vind je alleen maar lekkere en onweerstaanbare recepten. Het recept van deze Potato Wedges staat ook in ons kookboek ‘Elk recept een feestje!’.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Was de aardappelen, dep droog en snijd in partjes met een scherp koksmes. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Breng op smaak met olijfolie, paprikapoeder, hele takjes tijm en geplette knoflooktenen. Pers de knoflook niet uit, want dit gaat verbranden in de oven. Hussel de partjes goed door elkaar zodat elk partje in aanraking is gekomen met de olijfolie. Leg alle Potato Wedges met de schil naar beneden op de bakplaat. Dit geeft een mooier bakresultaat! Bak de aardappelpartjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Ga ondertussen verder met de volgende stap.

Stap 3
Smelt de roomboter in een kleine pan. Voordat het nog gaat kleuren doe je er bloem bij. Roer goed door en laat het garen. Voeg geleidelijk koude melk toe en roer goed door met een garde na elke toevoeging. Dit voorkomt klontjes. Voeg crème fraîche, tomatenpuree en de helft van de jalapeño (fijngesneden zonder pitjes) toe. Meng goed en voeg vervolgens de helft van de geraspte kaas toe. Zet de hittebron uit.

Stap 4
Neem de ovenschaal en strooi een kwart kaas over de bodem. Zet de Potato Wedges rechtop tegen elkaar. Breng op smaak met zout en voeg vervolgens de kaassaus toe. Strooi de rest van de kaas en de jalapeño over de kaassaus.

Stap 5
Bak de Potato Wedges met kaassaus op dezelfde temperatuur 15 minuten in de oven.

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!