Deze Pringles Kipnuggets zijn niet te weerstaan. Zodra ze op tafel staan, blijf je er maar van eten. Daarom maken we er maar meteen 24 in één keer.
We brengen de kipstukken op smaak met onze eigen Kippetje Kruidenmix. Ondanks dat de kip een lekkere laag krijgt van zoute chips, is het wel lekker om de kip zelf ook nog op smaak te maken. Anders zijn de Pringles Kipnuggets iets te flauw.
Tip: Serveer de Pringles Kipnuggets met een lekkere saus. Wij gebruiken barbecuesaus.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Snijd de kipfilet in de breedte in plakken van ongeveer 1,5 centimeter. Breng de kip op smaak met Kippetje Kruidenmix.
Stap 3
Open de bus Pringles. Doe de inhoud in een hakmolen en hak fijn tot kleine stukjes (groter dan kruimels). Doe weer terug in de bus.
Stap 4
Klop in een kom de eieren los.
Stap 5
We gaan vervolgens van links naar rechts werken. Zet links de stukken kip. Zet rechts daarvan een kom bloem en daarnaast het ei.
Stap 6
Wentel de kipstukken één voor één door de bloem, daarna door het eimengsel en tot slot doe je ze in de bus met gehakte Pringles. Doe de plastic dop er weer op en schud de bus tot de kip volledig bedekt is met chips. Houd tijdens het schudden je hand op de dop. Dit voorkomt een hoop troep. 😊
Stap 7
Leg de kipstukken op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet in de oven en bak in 20 minuten krokant en gaar.
Stap 8
Serveer de Pringles Kipnuggets met een saus naar keuze.
Ingrediënten
Voor 24 Pringles Kipnuggets
Pringles Kipnuggets
- 200 gram bloem
- 4 kipfilets
- 2 eieren
- 2 theelepels Kippetje Kruidenmix
- 1 bus Pringles chips
- saus naar keuze
Benodigdheden
- bakpapier
- hakmolen
- SterkInDeKeuken Spatelset