Skip to main content

Pulled Chicken Borrelbrood is perfect voor gezellige avonden met vrienden of familie. Je kan het serveren als voorgerecht, borrelhap of naast een soepje. Als je dit recept maakt, leren we je meteen hoe je supersnel pulled chicken maakt. Enige wat je nodig hebt is een handmixer. Ja je leest het goed: een handmixer. Haha!

Onze Siliconen Spatelset is in dit recept overigens echt weer perfect te gebruiken. Heb je hem nog niet? Bekijk de handige Siliconen Spatelset dan hier!

Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Echt kei lekker!’

Pulled Chicken Borrelbrood

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Kook de kipfilets gaar in kippenbouillon. Giet de bouillon af (of maak er soep van) en doe de kipfilets in een hoge schaal. Zet de handmixer met gardes op de kipfilet en mix tot de kip de structuur heeft van pulled chicken. Meng de pulled chicken met ringen bosui, twee derde van de geraspte mozzarella en hot pepper sauce. Meng goed door elkaar met een siliconen spatel.

Stap 3
Snijd het brood met een broodmes in kwarten, maar niet helemaal door de bodem. Snijd alle kwarten nog een keer in tot bijna op de bodem. Nu heb je in totaal acht sneden. Vouw plakken kaas dubbel en doe het in de sneden.

Stap 4
Doe de pulled chicken tussen de plakken kaas in het brood. Op het einde kan je het midden van het brood er ook mee opvullen. Top af met de resterende geraspte mozzarella.

Stap 5
Bak het Pulled Chicken Borrelbrood 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten

Voor 1 Pulled Chicken Borrelbrood

Pulled Chicken Borrelbrood
  • 100 milliliter buffalo hot pepper sauce
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 8 grote plakken jonge kaas
  • 4 stengels bosui
  • 2 kipfilets
  • 1 groot rond ongesneden brood
  • 1 liter kippenbouillon
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.