Wij zijn dol op quiche! Maar we vinden het altijd van die wollige recepten. Dus wij gaan voor wat meer pit. Een wat stoerdere quiche. Deze Quiche Hete Kip is het helemaal!
Om het pittig te maken, gebruiken wij in dit recept Hot & Spicy Kruidenmix. De kip hebben we op smaak gemaakt met deze lekkere Kan op alles Kruidenmix. Je kan hier ook andere kipkruiden voor gebruiken. Maar, wij zouden het wel weten. 😉
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’
Bereidingswijze
Stap 1
Pel en snipper de ui. Halveer de puntpaprika, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes. Pel de knoflookteen en snijd fijn.
Stap 2
Snijd kleine reepjes van de kipfilet, marineer met olijfolie en kipkruiden (wij gebruiken onze eigen ‘Kan op alles Kruidenmix’). Bak de kip rondom bruin. Voeg de ui, paprika en knoflook toe aan de pan. Bak even kort.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 4
Vet de quichevorm in met wat roomboter. Doe het quichedeeg netjes in de vorm. Druk het deeg er goed in met je duim. Druk het overtollige deeg eraf door het deeg tegen de scherpe randen van de quichevorm te duwen. Prik gaatjes in de bodem.
Stap 5
Vul de quichevorm met de vulling. Klop de eieren los met slagroom. Voeg een verkruimeld bouillonblokje, peterselie, frito, Hot & Spicy Kruidenmix toe. Klop even door met een garde. Doe in de quichevorm. Strooi er kaas over en bak de quiche 40 minuten.
Stap 6
Na het bakken mag de quiche meteen uit de vorm. Laat op een rooster afkoelen.
Ingrediënten
Voor 1 Quiche Hete Kip
Quiche Hete Kip
- 200 milliliter slagroom
- 3 eieren
- 2 eetlepels frito
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 handje geraspte kaas
- 1 kipfilet
- 1 puntpaprika
- 1 quichedeeg
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- ½ eetlepel Hot & Spicy Kruidenmix
- ½ kippenbouillonblokje
- peterselie
- kipkruiden (wij gebruiken Kan op alles Kruidenmix)
- roomboter om in te vetten
Benodigdheden
- garde
- quichevorm (22-24 cm)