Rode Wijn Entrecote

By 15 juli 2021oktober 8th, 2021Diner

Ingrediënten

Voor 2 Rode Wijn Entrecotes

Rode Wijn Entrecote
  • 375 milliliter stevige rode wijn
  • 100 milliliter olijfolie
  • 10 laurierblaadjes
  • 3 sjalotten
  • 2 entrecotes
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel maizena
  • ½ citroen
  • ½ runderbouillonblokje
  • zeezout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Klinkt ‘Rode Wijn Entrecote’ niet fantastisch lekker? Dat is het ook! Kies bij de slijterij voor een volle rode wijn die goed matcht met rundvlees. De Rode Wijn Entrecote kleurt snel donker wanneer je het grilt, maar wees niet bang, dit komt door de donkerrode marinade. Voor medium gaar je de entrecotes tot een kerntemperatuur van 55 graden.

Vind je onze recepten leuk? Gun jezelf dan ook eens wat! 🙂 Klik hier voor onze kookboeken.

Stap 1
Haal de entrecotes uit de koelkast en leg ze in een ovenschaal. Overgiet de entrecotes met rode wijn en olijfolie. Knijp de citroen uit in de ovenschaal. Voeg vervolgens ook laurierbladeren, plakjes knoflook en fijngesneden sjalotten toe. Laat 2 uur marineren buiten de koelkast.

Stap 2
Leg een drietal aanmaakblokjes op het rooster. Steek de aanmaakblokjes aan en zet daarop de brikettenstarter met briketten. Wacht ongeveer 15 minuten en stort vervolgens de briketten aan één kant van de barbecue.

Stap 3
Haal de entrecotes uit de marinade. Zeef de marinade in een pan, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat eventjes de alcohol eruit koken en bind vervolgens de marinade tot een saus met behulp van maizena en water.

Stap 4
Dep de entrecotes aan alle kanten goed droog met keukenpapier. Grill de entrecotes boven de hete briketten. Ga uit van een kerntemperatuur van 55 graden voor medium gebakken entrecotes. Het vlees kleurt sneller donker door de donkerrode marinade. Dus wees niet bang dat het verbrand lijkt.

Stap 5
Laat heel even rusten en serveer vervolgens de Rode Wijn Entrecote met grof zeezout en de zelfgemaakte rode wijn saus.