Skip to main content

Shoarma Bladerdeegpizza is één van de lekkerste recepten ooit. Zonder grappen! Dit is echt heel erg lekker.

Maak de Shoarma Bladerdeegpizza lekker op zaterdag of zondag! Vergeet dan niet optijd onze Shoarma Kruidenmix in huis te halen. 1000x lekkerder dan de kruidenmixen in de supermarkt. De kruidenmix komt in een grootverpakking. Qua prijs is het dus misschien nog wel voordeliger ook!

Bereidingswijze

Stap 1
Meng voor de knoflooksaus de kwark, bieslook en mayonaise door elkaar. Pel de knoflookteen en pers uit met een knoflookpers. Voeg toe aan de saus. Meng door en zet in de koelkast.

Stap 2
Snijd de kippendijen in kleine blokjes. Marineer ze met shoarma kruidenmix. Bekijk goed op de verpakking hoeveel gram je nodig hebt. Voeg ook wat olijfolie toe. Hussel goed door. Zet in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Pel en snipper de witte ui. Dit betekent in hele kleine blokjes snijden. Snijd de paprika doormidden. Verwijder het witte en de pitjes. Snijd de paprika in blokjes.

Stap 3
Bak in een pan de kip, paprika en witte ui. Zorg dat de kip aan alle kanten goed gebakken is (ongeveer 2 tot 3 minuten). Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Zet de hittebron uit.

Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg voor je neer. Ga met een pizzasnijder 2 centimeter langs alle vier de randen. Je hebt nu de randen van de pizza gemaakt. Prik met een vork gaatjes in het binnenste deel van de pizza. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet omhoog komt tijdens het bakken. Doe de shoarma op het binnenste deel van de bodem.

Stap 5
Breek een ei en klop door elkaar. Smeer de randen van de pizza in met ei. Dit zorgt ervoor dat de randen straks mooi bruin worden. Bestrooi de pizza met geraspte mozzarella. Bak 18 minuten in de oven. Snijd ondertussen de sla in stukjes. Pel ook de rode ui en snijd deze in halve ringen.

Stap 6
Serveer de pizza met sla, rode ui en de zelfgemaakte knoflooksaus.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Shoarma Bladerdeegpizza
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 4 kippendijen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 1 krop romaine sla
  • 1 rode ui
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 witte ui
  • 1 zoete puntpaprika
  • Sterke Smaken – Shoarma Kruidenmix
Knoflooksaus
  • 75 gram mayonaise
  • 75 gram volle kwark
  • 1 handje fijngesneden bieslook
  • 1 teen knoflook
Benodigdheden