Skip to main content

Smashed Turkse Pizza is net even een andere manier om een Turkse Pizza zelf te maken. We drukken het gehaktmengsel op de tortilla en bakken ‘m dan eerst in een pan op de gehaktkant en daarna nog even aan de andere kant. Normaal gezien gaan Turkse Pizza’s altijd alvorens ze worden gevuld in de oven. Door te smashen komt er een iets dikkere laag gehakt op de pizza. Dat zorgt ervoor dat je de döner niet gaat missen.

In dit recept gebruiken wij onze eigen heerlijke Shoarma Kruidenmix. Deze kruidenmix is echt op smaak en kwaliteit gemixt. Niet te vergelijken met mixen in de supermarkt. Eerder te vergelijken met de geur en smaak van een echte goede shoarmatent! Heerlijk! Je haalt deze Shoarma Kruidenmix in huis via deze link.

Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.

Smashed Turkse Pizza

Bereidingswijze

Stap 1
Maak de saus van Turkse Yoghurt, gehakte munt en peterselie.

Stap 2
Pel de rode ui. Snipper de helft voor het gehakt en snijd voor de topping de andere helft in halve ringen (houd dit dus apart). Halveer de chilipeper, verwijder de pitjes en snijd ragfijn. Snijd de tomaat in kwarten (alleen de tomaat die bestemd is voor het gehakt). Snijd de pitjes eruit en snijd vervolgens in hele kleine blokjes. Pers de knoflooktenen uit. Voeg allemaal toe aan het gehakt. Doe daar ook gehakte peterselie, tomatenpuree, gerookte paprikapoeder en Shoarma Kruidenmix bij. Kneed goed door.

Stap 3
Druk het gehakt op de tortilla’s. Verwarm een ruime koekenpan. Bak de tortilla’s ongeveer 2 ½ minuut op de gehaktkant (of tot het gehakt gaar is). Flip de tortilla om en bak tot de tortilla-kant lekker knapperig is geworden (ongeveer 1 ½ minuut).

Stap 4
Beleg elke Smashed Turkse Pizza met gesneden tomaat, peterselie, de achtergehouden rode ui en de zelfgemaakte saus. Rol op en eet lekker!

Ingrediënten

Voor 4 Smashed Turkse Pizza’s

Gehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 tortilla’s (large)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 knoflooktenen
  • 2 takken peterselie
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel Shoarma Kruidenmix
  • 1 tomaat
  • ½ rode ui
  • ½ chilipeper
Saus
  • 125 gram Turkse yoghurt
  • 10 muntblaadjes
  • 3 takken peterselie
Topping
  • 4 takken peterselie
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.