Skip to main content

Speculoos Framboos Cheesecake

By 4 augustus 2022Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 8 personen

Bodem
  • 230 gram speculooskoekjes
  • 115 gram roomboter
Cheesecake
  • 600 gram roomkaas
  • 180 gram suiker
  • 150 gram Griekse Yoghurt
  • 15 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 vanilleboon
  • snuf zout
Framboos Swirl
  • 160 gram frambozen
  • 16 gram suiker
  • 1 eetlepel water
Benodigdheden
  • bakpapier
  • bolzeef
  • hakmolen
  • hoge bakvorm 21 x 21 cm
  • satéprikker

Bereidingswijze

Speculoos Framboos Cheesecake is gigantisch lekker! Cheesecake klinkt altijd moeilijk om te maken, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Je bent voornamelijk aan het mengen en… aan het wachten. Het wachten op het afkoelen van de cheesecake voelt namelijk extra lang aan, omdat deze Speculoos Framboos Cheesecake er zo lekker uitziet!!

Bak je vaker? In dit soort recepten is onze siliconen spatelset erg handig!

Stap 1
Doe de speculooskoekjes in de hakmolen en maal fijn. Smelt in een pan roomboter op lage temperatuur. Wanneer de roomboter gesmolten is, meng je de koekkruimels erdoor. Stort de koekkruimels op de bodem van een bakvorm met bakpapier en druk aan met een lepel. Zet in de koelkast.

Stap 2
Verhit de frambozen met suiker en water. Laat op lage temperatuur pruttelen. Het wordt vanzelf een soort saus. Giet door een bolzeef en vang de frambozensaus op. Laat afkoelen en gooi de pitjes die achtergebleven zijn weg.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de vanilleboon en schraap het merg uit de boon. Spatel de roomkaas zacht in een ruime kom. Voeg Griekse Yoghurt, vanillemerg, zout, suiker en gezeefde bloem toe. Meng goed door elkaar met een siliconen spatel. Voeg de eieren één voor één toe en meng tot een egaal geheel (alleen mengen, niet kloppen). Giet hierna het mengsel op de koekbodem. Doe wat eetlepels frambozensaus verspreid over de cheesecake. Ga hier met een satéprikker doorheen voor een mooie swirl.

Stap 4
Bak de Speculoos Framboos Cheesecake 40 minuten in de voorverwarmde oven. De cheesecake zal in het midden nog wiebelig zijn, maar dat is juist goed. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna nog 4 uur in de koelkast.