Skip to main content

Ben jij ook zo gek op speculoos en chocolade? Dan móét je deze Speculoos Karamel Fudge proberen! Het mooiste? Het is supermakkelijk om te maken! Perfect als traktatie voor jezelf, bij de koffie of om uit te delen.

Check hieronder hoe je het maakt en geniet!

Ben je benieuwd naar meer recepten met speculoos? Bekijk dan deze pagina.

Speculoos Karamel Fudge

Bereidingswijze

Stap 1
Smelt de roomboter zonder deze te laten verkleuren. Verkruimel de speculooskoekjes tot fijne kruimels voor de bodem. Verwarm de speculoospasta 30-40 seconden in de magnetron totdat deze zacht is. Meng de kruimels, gesmolten boter en speculoospasta goed door elkaar. Druk het mengsel stevig aan in een met bakpapier beklede bakvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.

Stap 2
Verhit de roomboter samen met de gecondenseerde melk in een steelpan. Roer al pruttelend 6 minuten continu door zodat het dikker wordt en een karamelsaus ontstaat (het moet uiteindelijk dik en stroperig aanvoelen – belangrijk!). Giet de karamel over de bodem en zet de bakvorm terug in de koelkast.

Stap 3
Smelt de melkchocolade, speculoospasta en zonnebloemolie au bain-marie. Giet dit over de opgesteven karamel en strijk het gelijkmatig uit. Garneer met speculooskoekjes.

Stap 4
Laat de Speculoos Karamel Fudge minimaal 2-3 uur opstijven in de koelkast. Snijd in stukjes en geniet van deze verrukkelijke traktatie! Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast. Haal een uur voor consumeren eruit.

Ingrediënten

Voor 8 grote stukken (16 kleine)

Bodem
  • 250 gram speculooskoekjes
  • 100 gram roomboter
  • 50 gram speculoospasta
Karamel
  • 395 gram gecondenseerde melk
  • 50 gram roomboter
Chocolade
  • 180 gram melkchocolade
  • 100 gram speculoospasta
  • 8 speculooskoekjes
  • 1 theelepel zonnebloemolie
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.