Wij zijn fan van Springrolls met Biefstuk. Of eigenlijk Springrolls an sich. Ze zijn niet alleen gezond en lekker, maar ook nog eens heel gezellig om op tafel te zetten. Zet alle ingrediënten los op tafel en laat je eters zelf hun springrolls maken.
Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens onze kookboeken. Ze staan bomvol onweerstaanbare recepten. Bekijk ze hier.
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Snijd gepelde knoflooktenen fijn en de ui in halve ringen. Was de bosui en snijd in dunne reepjes.
Stap 2
Snijd de biefstuk ook in repen. Breng op smaak met chilivlokken, zout, peper, baking soda, maizena en zonnebloemolie. Meng het en bak kort in een hete pan. Haal er weer uit en bak in dezelfde pan 1 minuut de ui en de knoflook. Doe het vlees weer terug. Voeg bosui, bruine basterdsuiker en sojasaus toe. Bak 1 minuut en haal van de hittebron.
Stap 3
Verwarm de udon noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 4
Leg één voor één de rijstvellen 30 seconden in water. Haal het vel eruit en beleg met een blaadje baby romaine sla, peen, udon noedels en de biefstuk. Rol op zoals te zien in de video en serveer ze met sojasaus.
Ingrediënten
Voor 6 Springrolls
Springrolls met Biefstuk
- 280 gram kogelbiefstuk
- 150 gram udon noedels voorgekookt
- 25 gram (winter)peen julienne
- 6 rijstvellen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook
- 2 bosui
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel maizena
- 1 ui
- ½ baby romaine sla
- ½ theelepel chilivlokken
- ½ theelepel witte peper
- ¼ theelepel baking soda
- ¼ theelepel zout