Stokbroodje Kruidenboter

By 11 februari 2021oktober 8th, 2021Diner, Lunch, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 1 Stokbroodje Kruidenboter

Stokbroodje Kruidenboter
  • 50 gram roomboter
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 3 takken basilicum
  • 3 takken peterselie
  • 3 takken tijm
  • 1 afgebakken stokbrood
  • 1 bol knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Stokbroodje Kruidenboter, je kent ze wel uit het koelvak of de vrieskist in de supermarkt. Heerlijk! We hebben het standaard in huis hoor, maar zelf maken vonden we ook wel een leuke uitdaging. We zijn gaan nadenken hoe we dit het beste konden doen en zie hier: het recept! Op het laatst hebben we nog wat Parmezaanse kaas toegevoegd. Geen must, maar wij vinden het erg lekker. Laat je via onze social media-kanalen weten hoe het smaakte?

Ben je toch op zoek naar een ander recept? Je vindt in onze beide kookboeken 50 unieke recepten. Veel makkelijker dan elke keer surfen op het web. Met onze kookboeken heb je alles bij de hand. Je bekijkt ze hier!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Zet de hele bol knoflook op de zijkant en snijd de bovenkant van alle tenen in één keer eraf. Zet weer rechtop en giet olijfolie over de knoflook. Bak 30 minuten in de oven. Ga ondertussen verder met de volgende stap.

Stap 3
Smelt de roomboter op lage temperatuur. De roomboter mag niet bruin kleuren. Snijd de basilicum en peterselie fijn en voeg toe. Risp ook de tijm in de gesmolten roomboter. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4
Als de knoflooktenen uit de oven zijn haal je ze uit de bol (pas op, heet!). Laat de oven aan staan. Vijzel de knoflooktenen fijn. Voeg het roombotermengsel toe aan de vijzel en maak er één geheel van.

Stap 5
Snijd het stokbrood in partjes en leg deze op de bakplaat met bakpapier. Smeer de stokbroodjes met een kwastje in met het roombotermengsel. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en bak 8 minuten op 180 graden.