Skip to main content

Dit Stoofvlees is gigantisch lekker. Stiekem is het gewoon een Boeuf Bourbuignon, maar Frans is niet onze beste taal. Dus wil je graag stoofvlees maken of ben je op zoek naar een recept voor Boeuf Bourguignon. Dit is helemaal waarnaar je op zoek bent.

Wij serveren dit vlees met pommes duchesses, maar je kan het natuurlijk ook serveren met friet of aardappelpuree. Het is maar wat jij lekker vindt!

Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’

Stoofvlees

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de runderriblappen in stukken. Marineer het vlees minimaal 2 uur met rode wijn, gewassen tijm, hele gepelde knoflooktenen, laurierblaadjes, peper en zout.

Stap 2
Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil de wortelen en snijd in plakken. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Haal het vlees uit de marinade (bewaren) en dep goed droog met keukenpapier. Bak de gerookte spekreepjes zonder vetstof in de stoofpan. Haal de spekreepjes eruit met een schuimspaan. Bak in het achtergebleven vet de runderriblappen aan alle kanten bruin. Haal het vlees eruit en doe witte ui, wortel, plakjes knoflook en tomatenpuree in de pan. Bak 3 minuten.

Stap 3
Doe de gebakken spekreepjes, het stoofvlees en de marinade terug in de pan. Doe ook de runderbouillon erbij. Bak in een andere pan de paddenstoelen in wat olijfolie rondom bruin. Voeg de gebakken paddenstoelen en Amsterdamse uien toe aan de stoof. Laat 2 uur op lage temperatuur sudderen met de deksel op de pan.

Stap 4
Haal de deksel van de pan en laat nog 3-4 uur stoven. Verwijder daarna de laurierbladeren en de takjes van de tijm.

Stap 5
Serveer het stoofvlees met gebakken pommes duchesse.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Stoofvlees
  • 750 gram runderriblappen
  • 200 gram paddenstoelen
  • 190 gram Amsterdamse uien
  • 175 gram gerookte spekreepjes
  • 6 wortels
  • 4 tenen knoflook
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 witte ui
  • 1 zak pommes duchesse
Marinade
  • 8 takjes tijm
  • 4 knoflookteentjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 fles rode Bordeaux wijn
  • peper
  • zout
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.