Hier zijn ze dan, langverwacht: de Sushi Bitterballen waar veel volgers naar uit keken! Goed nieuws: Iedereen die frituren kan, die kan dit! Dus heb je een feestje of een avond dat je iets op tafel wil zetten? Dan is dit echt een recept waarmee je iedereen gaat verrassen.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ’50x Onweerstaanbaar’

Bereidingswijze
Stap 1
Maak sriracha mayonaise door de sriracha saus en mayonaise met elkaar te mengen. Zet in de koelkast.
Stap 2
Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat vermeld en laat afkoelen. Verhit de rijstazijn en laat de suiker en het zout hierin oplossen. Voeg toe aan de rijst en schep het goed door.
Stap 3
Verkruimel het norivel in kleine vlokjes. Meng dit door de rijst. Weeg de rijst. Deel het aantal gram door 20 en maak vervolgens 20 ballen van dit gewicht. Tip: als je je handen nat maakt met water plakt de rijst niet.
Stap 4
Druk met je duim in de sushibal zodat er een kommetje ontstaat. Leg hierin fijngesneden zalm, een blokje avocado en sesamzaad. Vouw de sushi weer dicht en vorm met het met je handen tot een bal.
Stap 5
Verhit de friteuse op 175 graden. Kluts de eieren in een kommetje en zet een bord klaar met panko. Haal de sushiballen door het geklutste ei en rol vervolgens door de panko. Bak de Sushi Bitterballen 2 a 3 minuten in de olie. Het gaat erom dat de sushibal een krokant jasje krijgt. Van binnen garen is uiteraard niet meer nodig. Sterker nog: het lekkerste is als de sushi aan de binnenkant nog lauw is, zoals sushi hoort te zijn. Serveer met de saus.
Ingrediënten
Voor 20 Sushi Bitterballen
Sushi Bitterballen
- 250 gram sushirijst
- 100 gram panko
- 4 plakken gerookte zalm
- 3 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels zwarte sesamzaad
- 2 eieren
- 1 theelepel kristalsuiker
- 1 norivel
- 1 avocado
- 0,5 theelepel zout
Sriracha Mayonaise
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel sriracha saus
Benodigdheden
- friteuse of hoge pan
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
- zonnebloemolie om te frituren