Skip to main content

Met deze Sushi Borrelplank zet je gewoon pure gezelligheid op tafel! Je kunt er alle kanten mee op. Dus varieer lekker met alles wat je op de plank legt. Je kan de (dure) vis bijvoorbeeld ook vervangen met stukjes kip krokant schnitzels. Niks mis mee!

Sushi Borrelplank

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de biefstuk minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep het vervolgens droog met keukenpapier.

Stap 2
Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat vermeld. Verhit de rijstazijn en laat de suiker en zout hierin oplossen. Voeg toe aan de rijst en schep het goed door. Laat de rijst volledig afkoelen.

Stap 3
Breng alle kanten van de biefstuk op smaak met vers gemalen peper en zout. Vergeet de zijkanten niet.

Stap 4
Voel of de pan heet genoeg is. De pan (liefst met dunne bodem) moet zo heet mogelijk zijn. Dit opwarmen kan gerust 2 minuten duren. Mocht de pan niet heet genoeg zijn, zal jouw biefstuk niet mooi bruin worden, maar muisgrijs. Dat willen we niet. Smelt roomboter of margarine in de pan en laat uitbruisen. Het zal goud/lichtbruin kleuren. Klaar om te bakken!

Stap 5
Leg de biefstuk in de pan. Bak de biefstuk 1½ a 2 minuten per kant zonder de biefstuk te bewegen in de pan. De precieze baktijd is afhankelijk van de dikte van jouw biefstuk en/of jouw voorkeuren. Het komt eigenlijk altijd aan op gevoel. Tijd is enkel een indicatie. Gebruik van een timer is aan te raden. Ook handig: een vleestang van siliconen, om makkelijk je vlees om te draaien. Haal de biefstuk uit de pan en laat afkoelen.

Stap 6
Snijd de zalm en tonijn in dunne plakken.

Stap 7
Doe mango, chilipeper en limoensap in een hakmolen (houd eventueel wat blokjes mango achter voor de presentatie). Mix tot een mooie saus.

Stap 8
Leg de borrelplank vol met alle ingrediënten. De sla en de zeekraal gebruik je als opvulling. De sesamzaadjes mogen over de avocado, sojaboontjes en de wakame. De dille is erg mooi bij vis. Veel borrelplezier!

Ingrediënten

Voor 10 personen

Sushi Borrelplank
  • 150 gram tonijn
  • 150 gram zalm
  • 75 gram sojaboontjes
  • 50 gram wakame
  • 2 takken dille
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 handje japanse mix
  • 1 handje rijstzoutjes
  • 1 handje zeekraal
  • 1 verpakking zeewiersnacks
  • ½ krop sla (hier vul je de plank mee op)
  • sojasaus
  • wasabi
Sushi Rijst
  • 175 milliliter water
  • 125 gram sushirijst
  • 1 ½ eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • ½ centimeter zonnebloemolie
  • ½ theelepel zout
Biefstuk
  • 25 gram bakboter
  • 1 biefstuk
  • peper
  • zout
Mango Dip
  • 1 limoen
  • 1 mango
  • ½ rode peper
Benodigdheden
  • aluminiumfolie
  • eetstokjes
  • grote borrelplank
  • keukenpapier
  • koekenpan liefst met een dunne bodem
  • timer
  • vleestang of serveertang om de biefstuk te draaien
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.