Sushi Burrito is een superleuke manier om sushi te eten. De naam burrito verwijst naar de manier van vouwen. Normale sushi rol je op zonder het norivel naar binnen te vouwen. Je raadt het al: bij de burrito rol je de sushi op, maar vouw je de nori tijdens het rollen naar binnen. Hierdoor kan je de sushi makkelijk uit de hand eten.
Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’ waar ook deze Sushi Burritos in staan. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!
Bereidingswijze
Stap 1
Meng mayonaise met zwart sesamzaad, rijstazijn, sojasaus en sesamolie. Meng met een kleine siliconen spatel tot een egale sesam-mayonaise.
Stap 2
Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat vermeld. Verhit de rijstazijn en laat suiker en zout hierin oplossen. Haal direct na het oplossen van de hittebron en voeg vervolgens toe aan de rijst. Schep het goed door.
Stap 3
Schil de wortel en snijd in lange dunne repen. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd ook de komkommer in lange dunne repen. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de schil van de avocado een klein stukje in en pel vervolgens de schil van de avocado. Leg de avocado op een snijplank en snijd in flinterdunne plakken. Verwijder indien nodig de huid van de zalm. Snijd ook de zalm in dunne lange repen (houd hierbij rekening met het aantal sushi burritos dat je gaat maken).
Stap 4
Leg de norivellen (met de gladde kant onder) voor je neer. Druk de sushirijst op de norivellen, maar houd de randen 2 centimeter vrij.
Stap 5
Kort de ingrediënten van de vulling in, zodat ze net zo breed zijn als de sushirijst op het norivel. Beleg de rijst op de voorste helft met wortel, komkommer, avocado, zalm, zeekraal en de zelfgemaakte sesam-mayonaise. De achterste helft van de rijst houd je vrij.
Stap 6
Vouw de voorkant van het norivel over de vulling, terwijl je de zijkanten naar binnen duwt. Rol verder op en blijf de zijkanten naar binnen duwen. Het is even oefenen, maar met onze video erbij heb je een goed voorbeeld.
Stap 7
Halveer de Sushi Burrito en serveer eventueel met extra sojasaus.
Ingrediënten
Voor 4 Sushi Burritos
Sushirijst
- 350 milliliter water
- 250 gram sushirijst
- 3 eetlepels rijstazijn
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zout
Vulling
- 150 gram verse zalm
- 50 gram zeekraal
- 4 nori vellen
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 1 wortel
Sesam-mayonaise
- 6 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels sesamolie
- 2 theelepels zwart sesamzaad
- 1 theelepel rijstazijn
- 1 theelepel sojasaus