Skip to main content

Sushi Hapjes zijn echt superlekker. Je verwacht het niet, maar we gebruiken in dit sushi-recept een muffinvorm. Dit zorgt ervoor dat de Sushi Hapjes een mooie cupvorm krijgen.

Serveertip: Je kan uiteraard de toppings helemaal naar je eigen hand zetten. Denk bijvoorbeeld aan tonijn, gefrituurde kip, mango, wakame, sojabonen of een ander soort saus.

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens onze kookboeken. Voor maar 2 tientjes haal je ze in huis.

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking.

Stap 2
Knip met een schoongemaakte schaar de nori vellen in kwarten. Leg alle vellen voor je neer. Beleg elk nori vel met sushirijst (tip: maak je handen een beetje nat, dan plakt het minder). Doe de vellen in de muffinvorm

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 4
Snijd de zalm in blokjes. Breng op smaak met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder. Meng goed door elkaar met een handige siliconen spatel. Verdeel de zalm op de rijst. Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven. Ga ondertussen verder met de volgende stappen.

Stap 5
Verwijder de schil en de pit van de avocado en snijd in kleine dunne plakken. Snijd schuine ringen van de bosui.

Stap 6
Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een kom. Meng goed door.

Stap 7
Maak de warme Sushi Hapjes af met de avocado, bosui, sesamzaad en de zelfgemaakte saus.

Ingrediënten

Voor 12 Sushi Hapjes

Sushi Hapjes
  • 300 gram zalm
  • 250 gram sushirijst
  • 3 nori vellen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
Saus
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel sriracha saus
Benodigdheden