Ingrediënten
Voor 3-4 personen
Sushi Taart
- 500 gram sushirijst
- 400 gram roze zalm in blik
- 6 eetlepels rijstazijn
- 4 theelepels suiker
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels zwart sesamzaad
- 2 theelepels zout
- 1 avocado
- 1 bosui
- 1 handje wasabi noten
- 1 komkommer
- 0,5 citrusvrucht
- sojasaus
- versgemalen peper
- versgemalen zout
Sriracha Mayonaise
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sriracha saus
Benodigdheden
- bakpapier
- springvorm 20 cm
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Sushi Taart, klinkt dat niet hemels? Het is weer een andere manier van sushi eten. Een top recept om mensen mee te verrassen, want dit is natuurlijk niet alledaags. Je kan de Sushi Taart volledig aanpassen naar jouw eigen smaak. Neem bijvoorbeeld eens tonijn, mango of gefrituurde kip!
Klik hier voor meer sushi-recepten.
Stap 1
Maak sriracha mayonaise door de sriracha saus en mayonaise met elkaar te mengen. Zet in de koelkast.
Stap 2
Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat vermeld en laat afkoelen. Verhit de rijstazijn en laat de suiker en het keukenzout hierin oplossen. Voeg toe aan de rijst en schep het goed door. Voeg ook het sesamzaad toe. Schep door zodat het zwarte sesamzaad goed verdeeld is.
Stap 3
Ontdoe de roze zalm van graten door het uit elkaar te plukken. Hier moet je even geduld voor opbrengen, maar is wel essentieel. Meng de zalm met de mayonaise en versgemalen peper en zout.
Stap 4
Pak de springvorm en voorzie de bodem en de zijkant van bakpapier. We gaan laagjes maken. Begin met 1/3 van de sushirijst. Druk goed aan. Verdeel daarna de helft van de zalm over de sushirijst. Beleg die met één laag plakjes komkommer. Herhaal al deze stappen nog een keer. Eindig met een derde laag rijst.
Stap 5
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado in flinterdunne plakjes, maar laat ze in de vorm van de avocado liggen. Schuif de plakjes voorzichtig steeds meer uit elkaar. Zorg er wel voor dat de plakjes elkaar blijven raken. Rol de avocado op en zorg dat er geen plakjes uitsteken. Voorzie van wat druppels vocht van een citrusvrucht, dan verkleurt de avocado niet. Plaats op de sushitaart en maak op smaak met wat versgemalen peper.
Stap 6
Maak de taart af met toefjes sriracha mayonaise, verkruimelde wasabinoten en ringetjes bosui.
Stap 7
Serveer de Sushi Taart met sojasaus.