Skip to main content

Zin in een lekker en makkelijk recept? Deze Tex Mex Bakplaat is wat je dan zoekt. Je maakt het super simpel met behulp van onze video-uitleg.

Wij gebruiken in dit recept onze eigen Tex-Mex Kruidenmix. Deze kruidemix is multi-inzetbaar, want je kan ‘m gebruiken voor burrito’s, taco’s, wraps, fajitas, eigenlijk alles wat Texaans of Mexicaans is. Echt top. De smaak is 1000 x beter dan mixen uit de supermarkt. En ook nog eens voordeliger. Tel uit je winst! 🙂

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2
Snijd de kippendijen in dunne repen. Voeg daar Tex Mex Kruidenmix, honing en olijfolie aan toe. Meng goed door elkaar. Doe de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verwijder zaadlijsten van de paprika’s en snijd in repen. Voeg de paprika bij de bakplaat en hussel nog één keer goed alles door elkaar heen. Zorg ervoor dat alles goed verdeeld is over de bakplaat.

Stap 3
Zet de Tex Mex Bakplaat in de oven voor 20 minuten.

Stap 4
Snijd de limoenen in partjes. Verwijder de pit en de schil van de avocado. Snijd vervolgens in plakjes. Pluk wat blaadjes van de platte peterselie. Pel de ui en snijd in halve ringen. Als je een klein deel van de ui snippert, kan je deze gebruiken in de volgende stap.

Stap 5
Snijd de vleestomaat in blokjes. Meng hier wat gesnipperde rode ui door. Breng de tomatensalsa op smaak met rode wijn azijn, fijngesneden peterselie en extra vierge olijfolie.

Stap 6
Haal de bakplaat uit de oven, maar laat de oven aan staan. Haal overtollig vocht van de bakplaat en strooi daarna geraspte cheddar en geraspte mozzarella over de Tex Mex Bakplaat. Zet de bakplaat 3 minuten terug in de oven om de kaas te laten smelten.

Stap 7
Serveer de Tex Mex Bakplaat in z’n geheel op tafel met limoenpartjes, avocado, rode uienringen, tomatensalsa, klodders zure room, platte peterselie en mini tortilla’s. Laatstgenoemde kan je eventueel kort verwarmen (niet noodzakelijk).

Ingrediënten

Voor 4 personen

Tex Mex Bakplaat
  • 750 gram kippendijen
  • 5 theelepels Tex Mex Kruidenmix
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 handje geraspte cheddar
  • 1 handje geraspte mozzarella
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ oranje paprika
Toppings
  • 125 milliliter zure room
  • 12 kleine tortilla’s
  • 2 limoenen
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • platte peterselie
Tomatensalsa
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 theelepel extra vierge olijfolie
  • 1 vleestomaat
  • platte peterselie
Benodigdheden