Skip to main content

Tijger Cakerol

By 31 maart 2022juli 13th, 2022Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 10 porties Tijger Cakerol

Biscuit
 • 150 gram bloem
 • 150 gram suiker
 • 5 eieren (kamertemperatuur)
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 1 citroen (rasp)
 • 1 vanillestokje
 • ¼ theelepel zout
Vulling
 • 300 gram roomkaas
 • 100 gram pure chocolade
 • 100 milliliter vloeibare slagroom
 • 4 eetlepels poedersuiker
Benodigdheden

Bereidingswijze

Met welke tijger wil jij deze Tijger Cakerol eten? Het recept is makkelijk, maar je moet wel blijven opletten anders krijg je een tijger met horizontale strepen. Maar het zal er niet minder om smaken, haha!

Vind je dit recept leuk? Bekijk dan zeker eens onze kookboeken. 

Stap 1
Klop de eieren samen met suiker en zout luchtig. Dit duurt een paar minuten. Zeef de bloem en voeg toe aan het beslag. Mix goed door met een garde. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele, het witte onder de schil smaakt bitter). Snijd het vanillestokje doormidden en schraap daar het merg uit. Spatel de citroenrasp en het vanillemerg door het beslag.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal een vierde van het beslag eruit en meng met cacao. Doe in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit hierop in de lengte wat tijgerstrepen (tip: zoek een tijgerpatroon op het internet). Bak 2 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven en stort de rest van het beslag over de tijgerstrepen en verspreid het voorzichtig met een siliconen spatel (je kan de bakplaat ook een beetje kantelen zoals je dat met een pannenkoekenpan doet, zo verspreidt het beslag zich ook). Zorg ervoor dat het beslag uiteindelijk als een rechthoek op de bakplaat ligt. Bij een grote bakplaat hoef je niet helemaal tot de randen. Bak 15 minuten op dezelfde temperatuur in de oven.

Stap 3
Laat de cake afkoelen op de bakplaat. Bestuif met wat poedersuiker tegen het plakken. Leg een ander vel bakpapier en een tweede bakplaat (of iets van dezelfde grote) erbovenop en draai het geheel. Trek het bakpapier voorzichtig los van de cake, maar leg het bakpapier daarna weer terug. Draai het geheel opnieuw met behulp van de andere bakplaat. De cake ligt nu als het goed is weer met het tijgerpatroon naar beneden, maar wel losgetrokken van het bakpapier. Verplaats de cake met daaronder het bakpapier naar een grote snijplank. Snijd met een scherp koksmes de randen van de cake zodat je een mooie rechthoek krijgt. Zorg dat de korte kant naar voren ligt.

Stap 4
Hak de chocolade fijn. Meng dit met roomkaas, poedersuiker en vloeibare slagroom tot een egaal mengsel. Smeer met een spatel uit over de cake. Rol de cake strak op. Je hoeft in het begin niet bang te zijn dat het gaat breken. Het gaat uiteindelijk om het laatste stuk wat de buitenkant vormt. Als je ziet dat de cake dikker wordt dan ergens anders, compenseer het dan door tussentijds de vulling te verplaatsen met een siliconen spatel. Leg de Tijger Cakerol met de naad naar beneden.

Stap 5
Snijd de Tijger Cakerol aan met een scherp koksmes.