Skip to main content

Deze Tiramisu Cheesecake is de perfecte mix van twee iconen: tiramisu en cheesecake. Romige mascarpone, koffie-drenkende lange vingers en een crunchy koekbodem—dit dessert / taartje wil je niet missen! Wij zouden het elke dag wel kunnen eten!

Tip: maak je vaker tiramisu? Deze handige siliconen spatels zijn voor iedereen die weleens tijd doorbrengt in de keuken. Zeker met bakrecepten zijn de grote en kleine pannenlikker een musthave.

Tiramisu Cheesecake

Bereidingswijze

Stap 1
Bekleed de bodem en de randen van een springvorm met bakpapier.

Stap 2
Zet koffie in een ondiepe kom. Meng er eventueel amaretto door en laat afkoelen terwijl je de cheesecake bereidt.

Stap 3
Smelt voor de bodem roomboter op lage temperatuur (niet laten verkleuren). Maal in een hakmolen de koekjes samen met cacaopoeder fijn. Voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter en roer goed door (wij gebruiken hiervoor onze siliconen lepelspatel). Stort de koekkruimels in de springvorm en druk aan met een lepel. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je verder gaat  met de volgende stappen.

Stap 4
Doe roomkaas, slagroom, mascarpone, poedersuiker en vanille aroma in een ruime kom en klop ongeveer één minuut op met een garde.

Stap 5
Doe de helft van de cheesecakevulling in de springvorm. Strijk glad met een handige pannenlikker. Doop de lange vingers één keer kort in de koffie aan beide kanten. Leg de lange vingers op de cheesecakevulling. Breek ze op maat als je niet uitkomt bij de randen. Voeg daarna de andere helft van de cheesecakevulling toe en strijk het weer glad met de pannenlikker.

Stap 6
Zet de Tiramisu Cheesecake 6 uur in de koelkast voor het beste resultaat. Bestrooi de Tiramisu Cheesecake net voor het serveren met cacaopoeder. Tip: snijd de cheesecake aan met een scherp (warm gemaakt) kokmes. Dan krijg je mooiere punten.

Ingrediënten

Voor 8-10 personen

Bodem
  • 250 gram kandijkoeken
  • 75 gram roomboter
  • 2 eetlepels cacaopoeder
Cheesecakevulling
  • 600 gram roomkaas naturel
  • 380 milliliter slagroom
  • 180 milliliter sterke zwarte koffie
  • 165 gram mascarpone
  • 150 gram lange vingers
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 1 eetlepel amaretto (optioneel)
Topping
  • 2 eetlepels cacaopoeder
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.