Skip to main content

Tjap Tjoy met Kip haal je vanaf nu niet alleen nog maar bij de Chinees. Dit recept is precies hoe onze plaatselijk Chinese restaurant het maakt. Het is gezond en niet moeilijk!

Je ziet in de video onze Siliconen Spatels aan het werk. Deze spatels zijn echt onmisbaar bij dit soort gerechten. Lekker wokken terwijl je spatel gewoon in de pan kan blijven. Ze zijn namelijk hittebestendig tot 300 graden. Dus absoluut niet te vergelijken met de spatels van Action of IKEA. Wij gaan alleen voor kwaliteit. 🙂 Druk hier voor onze handige Siliconen Spatelset.

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de komkommer, champignons en winterpeen in plakken. De gele paprika mag in lange repen, verwijder de pitjes. Snijd de Chinese Kool in mooie porties. Snijd ringen van de prei en de ui.

Stap 2
Snijd de kipfilet in plakken. Voeg zout, peper, olijfolie, rijstwijn en maizena toe. Meng even goed door elkaar. Bak de kip in een goed verwarmde wok. Roer constant zodat de kip niet te bruin wordt. Haal de kip uit de pan.

Stap 3
Kook ondertussen 10 minuten de pandanrijst in ruim kokend water. Giet af en laat 10 minuten staan met deksel op de pan.

Stap 4
Bak in dezelfde wokpan alle groenten in olie, behalve de taugé. Na 3 minuten bakken voeg je de kippenbouillon toe. Dit zorgt ervoor dat de groenten gaan stoven en dat de groenten ook hun vocht loslaten. Dit is kenmerkend aan Tjap Tjoy. Voeg de kip erbij. Breng de Tjay Tjoy met Kip op smaak met peper, zout en suiker. Maak een papje van maizena en twee keer zoveel water. Voeg toe en roer goed door.

Stap 5
Voeg op het laatste moment de taugé, sesamolie en rijstazijn toe. Roer goed door.

Stap 6
Serveer de Tjap Tjoy met Kip samen met de rijst. Bekijk de video om te zien hoe wij het op een leuke manier serveren.

Ingrediënten

Voor 2-3 personen Tjap Tjoy met Kip

Kipfilet
  • 300 gram kipfilet
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels rijstwijn
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel maizena
Tjap Tjoy
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 60 gram taugé
  • 4 bladeren Chinese kool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 champignons
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel suiker
  • ½ rode ui
  • ¼ gele paprika
  • ¼ komkommer
  • ¼ prei
  • ¼ winterpeen
Rijst
  • 150 gram kleefrijst (pandan)
Benodigdheden