Skip to main content

Een heerlijk recept voor op de BBQ! Voordat je aan dit recept begint willen we je iets moois laten zien. Een kookboekstandaard die ons of een ander kookboek openhoud tijdens het bakken/koken. Handig toch?! Bekijk hem hier.

Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Alle 50 té lekkerrr’ 

Tournedos van de BBQ

Bereidingswijze

Stap 1
Haal de Tournedos een uur voor het grillen uit de koelkast. Doe de roomboter in een kom en voeg de peterselie, bieslook, geperste knoflookteen en zout toe. Prak met een vork totdat het een lekkere verse kruidenboter is geworden.

Stap 2
Leg een drietal aanmaakblokjes op het onderste rooster. Steek de aanmaakblokjes aan en zet daarop de brikettenstarter met briketten. Wacht ongeveer 15 minuten en stort vervolgens de briketten in het midden van de barbecue (ongeveer ter grootte van de Sear Grate). Zorg ervoor dat er ergens plek is om indirect te barbecueën (een plek op het rooster waar geen briketten onder liggen). Plaats het rooster met de Sear Grate en sluit de deksel van de barbecue. Laat de Sear Grate goed heet worden.

Stap 3
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi alle kanten royaal met versgemalen peper en zout. Grill vervolgens één minuut per kant op de Sear Grate. Verplaats de Tournedos vervolgens naar indirecte warmte. Steek een vleesthermometer in het midden van de Tournedos en wacht tot de Tournedos 62 graden heeft bereikt (wij gebruiken hiervoor de iGrill mini + handige app). Verwijder direct van de grill en laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Stap 4
Serveer de Tournedos met de zelfgemaakte kruidenboter!

Ingrediënten

Voor 2 Tournedos

Tournedos
  • 100 gram roomboter
  • 2 tournedos van 180 gram (goed dooraderd vlees van minimaal 3 centimeter dik)
  • 1 handje gehakte peterselie
  • 1 handje gehakte bieslook
  • 1 knoflookteen
  • peper
  • zout
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.