Skip to main content

Ingrediënten

Voor 2 Tournedos:

Tournedos
 • 100 gram roomboter
 • 2 tournedos van 180 gram (goed dooraderd vlees van minimaal 3 centimeter dik)
 • 1 handje gehakte peterselie
 • 1 handje gehakte bieslook
 • 1 knoflookteen
 • peper
 • zout
Benodigdheden
 • aanmaakblokjes
 • aluminiumfolie
 • briketten
 • brikettenstarter
 • sear grate
 • SterkInDeKeuken Koksmes
 • Weber Master-Touch Premium
 • vleesthermometer

Bereidingswijze

Voordat je aan dit recept begint willen we je iets moois laten zien. Een kookboekstandaard die ons of een ander kookboek openhoud tijdens het bakken/koken. Handig toch?! Bekijk hem hier.

Zo gaaf! Wij mochten voor Coolblue & Weber een barbecue testen en reviewen! De barbecue werd geleverd met een GBS Sear Grate waardoor je van die prachtige grillstrepen krijgt op je vlees. We weten dat het voor veel mensen een uitdaging is om een lekker biefstukje of tournedos te garen. In dit recept laten we zien dat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is.

Een goed product

Het begint natuurlijk bij het product zelf. Een stuk vlees van de barbecue kan eigenlijk alleen maar goed slagen als het stuk vlees goed dooraderd is met vet. Dit kan je herkennen aan de witte draden die door het vlees heenlopen. Wanneer je het vlees op de juiste temperatuur dichtschroeit blijft dit vet behouden in je stuk vlees en behoud je dus de sappigheid.

Manier van bereiding

Naast het product is de manier van barbecueën ook enorm belangrijk. Naar ons idee garen veel mensen te veel op directe warmte. Dit houdt in dat heel het grillproces plaatsvindt boven de kolen. Zonde! Want het zorgt al snel voor verbranding of te gegaard en taai voedsel.

Bereiding op de Weber Master-Touch Premium

Op de Weber Master-Touch Premium kan je in ieder geval van alles doen voor groepen tot 12 personen. Het is een 3 –in- 1 houtskoolbarbecue waarmee je kunt roken, braden en direct en indirect kan grillen. Zo zie je dat wij in deze video eerst de Tournedos garen op directe warmte door middel van de GBS Sear Grate. Vervolgens verplaatsen we het naar indirecte warmte en sluiten we de deksel waardoor je het effect van een oven krijgt. Super handig, want de deksel van deze Master-Touch Premium opent en sluit gemakkelijk dankzij de veren in het scharnier van de deksel. Op de deksel kan je de temperatuur in de gaten houden van je barbecue.

Accessoires

Dankzij het GBS rooster is de barbecue uit te breiden met diverse accessoires. Het middelste deel van het normale rooster kan je verwijderen en door accessoires vervangen. Zo kan je naast de Sear Grate ook pizza’s bakken met behulp van een pizzasteen of wokken door middel van een GBS Wok. Wokking lekker!

Schoonmaken

Schoonmaken was trouwens echt een makkie. Deze houtskoolbarbecue heeft namelijk een uniek One-Touch ventilatie- en reinigingssysteem en een verwijderbare aspan zodat je heel gemakkelijk, snel en schoon de as kunt verwijderen.

Onze mening over deze BBQ

Al met al is deze Master-Touch Premium zeer goed bevallen. De deksel met scharnier is echt een uitvinding. Nooit meer een hete deksel in je handen houden, weghangen of ergens wegzetten op de grond met gevaar voor brandwonden. Daarnaast is deze barbecue groot, echt groot! Ideaal voor veel personen en direct en indirect barbecueën. Eigenlijk komt het er op neer dat barbecueën met deze Master-Touch Premium zeer ontspannen is. Echt een feestje. Een goede investering! Wil je meer weten over deze barbecue? Bekijk dan hier de productpagina van Coolblue.

Advertisement

Stap 1
Haal de Tournedos een uur voor het grillen uit de koelkast. Doe de roomboter in een kom en voeg de peterselie, bieslook, geperste knoflookteen en zout toe. Prak met een vork totdat het een lekkere verse kruidenboter is geworden.

Stap 2
Leg een drietal aanmaakblokjes op het onderste rooster. Steek de aanmaakblokjes aan en zet daarop de brikettenstarter met briketten. Wacht ongeveer 15 minuten en stort vervolgens de briketten in het midden van de barbecue (ongeveer ter grootte van de Sear Grate). Zorg ervoor dat er ergens plek is om indirect te barbecueën (een plek op het rooster waar geen briketten onder liggen). Plaats het rooster met de Sear Grate en sluit de deksel van de barbecue. Laat de Sear Grate goed heet worden.

Stap 3
Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi alle kanten royaal met versgemalen peper en zout. Grill vervolgens één minuut per kant op de Sear Grate. Verplaats de Tournedos vervolgens naar indirecte warmte. Steek een vleesthermometer in het midden van de Tournedos en wacht tot de Tournedos 62 graden heeft bereikt (wij gebruiken hiervoor de iGrill mini + handige app). Verwijder direct van de grill en laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

Stap 4
Serveer de Tournedos met de zelfgemaakte kruidenboter!