Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 Vega Burger

Vega Burger
  • 150 gram plantaardig gehakt
  • 1 plak (vegan) cheddar
  • 1 hamburgerbroodje
  • 1 knoflookteen
  • 1 augurk
  • 1 eetlepel (vegan) mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ui
  • extra vierge olijfolie
  • krulsla
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Wist jij dat je een hamburger kunt platdrukken in de pan? Je maakt eerst een gehaktbal, doet er bakpapier op en drukt het vervolgens aan met twee spatels. Als je de video bekijkt, zie je hoe wij dit doen. Nog beter is natuurlijk om deze Vega Burger gewoon te maken. Ps. de zelfgemaakte saus is ook echt om je vingers bij af te likken!

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan hier onze kookboeken!

Stap 1
Snijd de ui in halve ringen en bak zo’n 35 minuten op lage temperatuur in wat olie.

Stap 2
Maak een lekkere saus van blokjes augurk, mayonaise, ketchup, mosterd, peper en zout.

Stap 3
Snijd de hamburgerbroodjes door. Smeer de binnenkant van de broodjes in met extra vierge olijfolie (gebruik hiervoor het kwastje van onze spatelset). Gril de hamburgerbroodjes in een grillpan totdat er grillstrepen ontstaan. Pel een knoflookteen en wrijf met de knoflookteen over de grillstrepen.

Stap 4
Maak balletjes van 75 gram gehakt. Wij gebruiken een weegschaal zodat we zeker weten dat we hamburgers krijgen van gelijke grootte.

Stap 5
Teken grote cirkels op bakpapier en knip uit (ze moeten net iets groter zijn dan de uiteindelijke grootte van een platgedrukte burger). Leg een gehaktbal in een grote koekenpan en leg hierop bakpapier. Zet eerst één spatel op de gehaktbal en daarna haaks nog een spatel. Druk de gehaktbal plat tot het een dikte heeft van een halve centimeter. Verwijder het bakpapier en bak de burger aan twee kanten gaar. Doe dit tegelijkertijd met de andere gehaktbal (er gaan namelijk twee hamburgers op één broodje). Laat op één van de burgers een plak cheddar smelten.

Stap 6
Zet de burger in elkaar in deze volgorde: onderkant broodje, saus, krulsla, hamburger met cheddar, de andere hamburger, gekarameliseerde uien en de bovenkant van het broodje.