Vlam Tosti’s zelf maken

By 28 oktober 2019oktober 8th, 2021Lunch, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 1 Vlam Tosti

Vlamtosti
  • 50 gram rundergehakt
  • 2 sneetjes brood
  • 2 plakken jonge kaas 48+
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel sriracha saus
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • ketchup
  • zout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Vlam Tosti’s: Je kent ze wel uit de voetbalkantine! Ze zijn lekker, maar wat er allemaal in zit weten we niet. Wij weten wel hoe je deze pittige tosti’s thuis kan maken met verse ingrediënten. Lekker op een dag dat je ’s middags vrij bent.

Toch zin in een ander lekker recept? Trek onze kookboeken dan uit de kast of surf verder naar één van onze online recepten. Kook je vaak uit kookboeken? Dan is onze kookboekstandaard misschien iets voor je. Deze luxe kookboekstandaard van bamboe zorgt ervoor dat je recepten makkelijk kan lezen tijdens het koken en bakken. De metalen steunen houden jouw boek perfect open en de vijf kiepstanden zorgen voor de juiste leeshoek. Naast dat deze kookboekstandaard super handig is, ziet het er ook nog eens fantastisch uit! En… je kan hem ook nog eens gebruiken als tablet standaard. Handig voor als je recepten direct van deze website maakt.

Stap 1
Rul het gehakt gaar in een pan zonder vetstof. Gehakt is vet genoeg om het in haar eigen vet te bakken. Een vetstof toevoegen is bij gehakt rullen nooit nodig. Wanneer het gehakt bijna gaar is, is het tijd om gesnipperde rode ui en sriracha hot chilli toe te voegen. Breng vervolgens ook nog op smaak met paprikapoeder, fijn zout en geperste knoflook.

Stap 2
Verwarm de grill. Beleg één boterham met een plak kaas. Schep het pittige gehakt erop en verdeel het mengsel over de kaas. Plaats een andere plak kaas erbovenop en maak de tosti compleet met de tweede boterham.

Stap 3
Verhit de vlam tosti’s in de grill tot de boterham goudbruin oogt en de kaas gesmolten is.  Serveer de vlam tosti’s met ketchup of saus naar keuze.