Dit is geen droom. Deze Appeltaart Nachos wil je. Wij zouden met gemak één bord in ons eentje op kunnen, zo lekker is het.
Je kan het eten als dessert, maar ook als tussendoortje. Zoet gaat er altijd in toch? 😉

Bereidingswijze
Stap 1
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
Stap 2
Smelt roomboter in een pan. Voeg kaneel toe en verwarm kort. Dit laat de smaak goed omhoog komen. Voeg de appel toe, roer door en bak 2 minuutjes. Doe rozijnen, lichte basterdsuiker, zout en water erbij. Laat lekker pruttelen en schep regelmatig door met een handige siliconen spatel.
Stap 3
Klop met een garde de slagroom op met suiker. Hak de pecannoten grof.
Stap 4
Verwarm de friteuse naar 175 graden. Meng ondertussen suiker met kaneel in een ruime kom.
Stap 5
Snijd de tortilla’s in driehoeken. Frituur de tortilla’s goudbruin en doe ze direct vanuit de olie in de kaneelsuiker. Zorg ervoor dat overal een beetje kaneelsuiker zit.
Stap 6
Leg de nachos op een bord. Schep het appeltaartmengsel erop. Schenk hier karamelsaus overheen en top de Appeltaart Nachos af met opgeklopte slagroom, pecannoten en een topje munt.
Ingrediënten
Voor 4 personen Appeltaart Nachos
Appeltaart
- 50 gram rozijnen
- 50 milliliter water
- 30 gram lichte basterdsuiker
- 25 gram roomboter
- 2 jonagold appels
- 1 takje munt
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel zout
Nachos
- 70 gram suiker
- 15 gram kaneel
- 6 tortilla’s (medium)
Topping
- 250 milliliter slagroom
- 2 eetlepels karamelsaus
- 1 ½ eetlepel suiker
- 1 handje pecannoten
Benodigdheden
- keukenmachine met garde
- friteuse met frituurolie
- Koksmes
- Siliconen Spatel
- Snijplank